onsdag 31 mars 2010










Ingen sol idag, men

i det här dockhuset skiner solen när man vill. Man behöver bara knäppa på golvlampan som står en bit från balkongsidan här :)
Jaa ni, här har man gått och snublat över ännu ett gammalt dockhus man inte kunde motstå :)
Men familjen i 60-tals dockhuset (jag visade några inlägg sedan) behövde ju ett sommarhus också tänkte jag och Dotra!

Så strunt i att det inte är sol ute!
Här kan man ju sitta och lapa sol hela dagen om man så behagar...ni ser väl hur soligt det är här på balkongen!


~Lycke

tisdag 30 mars 2010

Har haft flera mulna dagar medan solen varit borta, som om en gammal och grå filt lagts över hela mig. Deppig låg och eländig...!
Idag hälsar jag solen välkommen åter. Känner mig gladare och försöker hoppa på lyckohjulet igen.
Bordet som försvann med bussgods har också kommit tillrätta!
Efter två veckors okänd resa genom Sverige så står det äntligen på plats vid soffan framför öppna spisen :))) Det var färgerna jag blev så förtjust i. Skulle gärna ha haft en vit-och svartrandig matta under det, men de jag titta på var så alltför dyra!!!



... sött och nätt och ganska coolt står det nu här och förvillar blicken från våran fläckiga soffa som ska få sig en rejäl tvättomgång till sommaren!!!
Golvet har också varit med om något otyg jag inte vill prata om (men det har något med decoupage-lim att göra...) ja, hujeda mej!


Till höger om soffan har något oväntat dykt upp :)
Det är mannens gamla surfingbräda som stått i källaren och dammat. För några dagar sedan skulle han visa den för en bekant och sedan dess har den ståtat i vardagsrummet istället, ...visade sig passa ganska bra där - tycker jag i allafall...!

En öppen spis utan tänd brasa kan vara fin när solen strålar in...
Fick mig på tankar att ta en promenad i trädgården...


..det är ju dock lättare sagt än gjort när snön täcker helat vårat staket på framsidan och nästan också vår gamla häck (till vänster)...


Det ser nästan ut som om även husen snart är översnöade...hmm...

Hade planer på att ta mig ut till päronträden och hjälpa den från snöns tyngd över täck-tyget!
Jo - det som syns böjt under något brunt där framme är faktsikt ett päronträd!!!

En gul barnmadrass skulle hjälpa mig med detta projekt tänkte jag - men om ni kikar närmare på feltrampet till vänster om madrassen så förstår ni att det inte gick - syns kanske inte så bra men benet sjönk ner helt och hållet, så jag blev tvungen att vända om...!

Vill ni följa med och sola lite istället?!?
Favoritstället för solning under vårvintern är här i veranda-dörren :) Här kan man lägga sig raklång med en god kopp kaffe och lyssna på radio! Hon sjunger "This is my...life my friend..." och jag måste hålla med...försöker att leva mitt...liv...vaken - och solen hjälper till...


...koppen från Lagerhaus har blivit en favorit! Finns en liten historia i hur det kom sig att jag köpte den. En dag slank jag in på en källarloppis och greppade denna skönhet:



Vandrade med den fram till kassan och frågade vad de skulle ha för den...
"Den kostar 900 kr!"
Försiktigt smög jag tillbaka koppen på dess plats och smög ut från butiken...någon måtta finns det även för mig! Så fann jag min nuvarande favorit någon dag senare på Lagerhaus - mycket prisvärd go-kopp...!

Sol ute
sol inne
sol i hjärta
sol i sinne

Idag önskar jag sol till oss alla...

~Lycke

fredag 26 mars 2010

Sommarminnen...och lite om trädgård i norr...

Idag är en dag, med inte mycket sol...! Mulet, men vårigt och aningens takdropp...och en trött och aningens sorgsen mamma...
Dotra gjorde läxan vid frukosten och mannen skjutsade dem till skolan. Jag har ingen bil idag. Den bor på verkstaden där det skall tas reda på vad som felas den :) Hade en sådan lust att ta en massa foton på allt det våriga, allt i det ljusgulas tecken, men i brist på sol och ork så blev det inte som jag tänkt!Men för att råda bot på eländet så kommer här lite bilder från våran trädgård i sommaren som var...



..den här sittplatsen blev till i somras - målade trädgårdsmöblerna röda och satte moskitnät runt parasollen ovanför..., vi har ju tyvärr en hel del mygg här upe i norra Sverige...!


Dotra lekte mycket i vattu-tunnan...köpte den på Rusta för en billig penning...


Min vita rabatt i förgrunden, och våran totalt överväxta berså längre bort! Gjorde en upphöjd rabatt där många blommor och buskar mår gott även om klimatet är nordligt!

Många av våra blomster, buskar och träd har finländsk - rysk härstamning och klarar därför vintrarna här uppe bättre! Så...nu blev sinnet lite ljusare...

Vårliga kramar Lycke

onsdag 24 mars 2010

Fler glada köksbilder och satta fröer :)









Den vårigaste dagen idag :)

Stålande sol och takdropp i massor!...glada köksbilder från gårdagens kök..
..fröerna satte jag i vatten igår. Idag planterade jag dem. Luktärtor. Kan aldrig vara utan dem en sommar. Den gammeldags härliga doften från mormors tid.
Imorgon ska jag plantera krasse och hoppas på mera sol...

~Lycke

tisdag 23 mars 2010

Sol inne...och tankar om andlighet!















Sitter med benen dinglande utanför baklongdörren och dricker kaffe! Försöker hitta lugnet igen. Tänker tankar om andlighet och materialism och hur illa de kan passa samman.

De senaste dagarna har jag försökt att bara leva i nuet och hämtar lugn genom att meditera och andas genom näsan:) Söker efter min andlighet -
Den jag hade så självklart, och nära till, när jag var barn. Jag var som en kristallklar, öppen kanal för alla sorters goda livsenergier...minns hur lilla Lycke, ibland stannade upp och sa till mamma:

"Mamma...nu kommer änglarna...!"

Jag minns känslan jag menade! Det var som att genomströmmas av ett pärlband av glittrande lyckostjärnor som rann från hjässan och ner till fötterna.
Vet inte om hon någonsin begrep vad jag menade, men jag minns...! Jag minns också en julnatt hos mormor och morfar, då alla sov utom jag...! Jag låg och beundrade den fina trasdockan jag fått på julafton. Plötsligt hörde jag den ljuvligaste musik jag någonsin lyssnat till. Den kom från fönstret i rummet där vi sov och jag steg försiktigt upp ur sängen och smög fram till de neddragna persiennerna. Skuggor fladdrade förbi utanför fönstret medan jag lyssnade till den underbara musiken och jag var alldeles säker på att det var änglar som flög förbi mina fönster...!
Jag minns en låtsaskompis, som för mig var lika verklig som mina nära och kära...hon tog farväl och flög upp till månen en ljum kväll i juni något år senare, minns hur jag stod på verandan och kände henne försvinna...
Jag minns att mamma ofta frågade mig när hon kände sig osäker på någon i sin närhet - för hon visste att jag ofta träffade mitt i prick på hur de egentligen var :) ...och såå mycket mer...

Igår...när jag tog en stund för mig själv, mediterade och bad till det högsta goda, om hjälp att leva mitt liv på ett hälsosamt sätt...så kände jag igen lite av den där känslan från när jag var liten.
Jag fick känna mig uppfylld av ett lyckligt lugn......, och tänker att där vill jag hamna igen..snart..så ofta som möjligt!

Så ofta man stressar utan anledning...har begär efter saker, binder upp sig vid det materiella, och det kan verkligen få mig att gå i taket! När jag letar detta lugn - denna barndoms anda förlorar det materiella lite av sin mening.
Visst är det svårt att få bukt med sitt ha-begär, men det är i allafall mest gamla saker jag begär:) ..loppisgrejer...söker något från det som fanns förr...?!?

Har rensat och städat i köket! Visst finns det mycket saker där, men det vi inte har absolut kärlek, eller behov av har i många fall åkt iväg på tradera de senaste veckorna...
Spisen är nyskurad och rena grytlapps-dukar pryder denna :) , brickan med trånande hundarna på fann jag på loppis härom veckan och de söta barngalgarna väntade på mig på barndomens vinda.
Jag lapar sol och petar till verandadörren varenda gång den vill till att åka igen...

~Lycke

söndag 21 mars 2010

Nytapetserat...!

Ja, tänk! Här har man tapetserat mest hela helgen igen :)
Det gamla dockskåpet fick nya tapeter i gammal stil tack vare snällaste Julia som skickade flera fina ark till oss! De kom i fredags - tack så jättemycket fina du!!!
Så här ser dockskåpet ut nu - och dotra är eld och lågor..., och tycker nog att hon har en liten underlig mamma också, fniss, som ligger på vardagsrumsgolvet hela lördan och tapetserar lekhus!











De fina arken Julia sände...



Köket fick en underbar tapet med orange blomning! Samma som i Julias underbara dockskåp - fast hennes gick i blått :) Kan ses här, fast längre ner på sidan...

Vardagsrummet har en riktigt härlig 50-60-talsstil nu!

















Allrummet ovan trappen (som jag tyvärr tappat bort, någon som har en spiraltrappa över?!?..) ser ut så här när vi samspråkats om möblerna - sängen en tillfällig lösning :)


Som hon stod och stampade i väntan på att jag skulle ha fotat klart. Så släppte jag henne loss och snabbt var huset mer än väl fullbelamrat...ungefär som det brukar se ut hos oss - se skåpet nere till höger med klädhögarna på, hehe...

Annars har helgen varit lugn! Tränar mig fortfarande på att vara avslappnad. Försöker meditera och fylla mig med andligt lugn och ljus; inte så vanligt för mig som brukar rusa runt i 180 - men det känns väldigt bra! Känner mig mer närvarande i nuet och tänker tankar om kärlek, öppet sinne och villighet att ta till mig livet. jobbar på att borsta av mig all oro och skräp kring saker som jag ändå inte kan förändra och sorger som hör livet till...
Känner att det fungerar och känner en smula lycka bränna till i maggropen. Tror på att lyckohjulet kan fortsätta rulla...

Nu och här...Lycke