fredag 1 januari 2010

Lugnt Nyår, prickig klänning och lite virkat...

Ett mycket gott, nytt år önskas från Lyckebo...!
Hemma här var det en ovanligt lugn och fridfull nyårsafton. Tombebloss var det mesta fyrverkeriet, och brasa i öppna spisen förstås...


Vi skålade i pommac framför brasan och åt en salig blandning av, först tacos, och sedan choklad-fromage, brylé-pudding samt dillchips och dilldipp :)
Vid slaget tolv låg barnen och sussade sedan länge och vi skålade stilla i bubbelvin till ljudet av tutande isbrytare i norra-hamn. På håll, bortom skogen, hördes och skymtade förstås lite fyrverkeri från södra-hamn och en del grannar syntes skålande på farstubron...men annars var det lugnt.......skönt...!

Dagen till ära bar jag min svarta klänning med röda prickar.

Mitt i allt det lugna har det blivit en hel del gjort..ändå. Svärmor är ju här, med alla sina virkkunskaper. Hon fick detta virkade halsband av mig i julklapp, och sedan har det virkats mössor här i parti och minut. Så roligt att jag knappt kunnat slita mig! En vintermössa i blått är färdig, men sedan har mina tokigt tidiga vårkänslor gjort sig påminda, så det blev två mysiga vår-mössor färdiga av bara farten ; Visar imorgon...
Nu ska vi äta kroppkakor och sen ska jag lära dotra att virka var det tänkt :)


~Lycke

8 kommentarer:

Sanna sa...

Önskar er alla i Lyckebo en god fortsättning på det nya året!
Skall bli spännande att se dina virkade alster sen =)
Kraaaaaam
Sanna

Susanne sa...

härligt verkar ni haft och har!
en super go fortsättning!
kram--- ps---klänningen lovely---

Ylva sa...

Gott Nytt År!
Jag vill också lära mig virka...

Re-dizain sa...

Mysigt..Allt bäst önskar jag dig Lycke...Klänningen är så fin och skorna gillar jag, Sjödén eller Camper ser dom liksom?
Visst är det skönt att du lärt dig virka du som gör så fina saker...själv har jag virkat en del nu också och det blir mycket mer då vi inom kort åker på solsemester...perfekta tillfälle att skapa med virknål:)
Kramar i massor

Cattis sa...

Skönt med ett lugnt nyårsfirande...Jag känner av sviterna än...hahahaha..usch... ;) Men roligt hade vi, med god mat och trevligt sällskap!

Önskar dig och de dina en god fortsättning på 2010!

Kram/Cattis

Lotten sa...

Vilket mysigt nyårsfirande ni verkar haft... lika stilla som vårt ;-) Ser fram emot att få se hur mössorna blev.... Här har det inte blivit någon mössa än.

Kraam Lotten

Randiga Tråden sa...

Snygga knappar till klänningen, jag gillar också att virka det går så fort och det bästa är att det är så lätt att repa upp. God fortsättning på det nya året.

Briggs lekehus sa...

så fin blogg du har, og herlig inspirerende hjem! og masse flotte heklerier!