fredag 10 september 2010

Höst-tavelvägg och Persilja-besök...

Äntligen fredag!!! Det har varit en dryg vecka i skolan med en otroligt kvällstrött typ här i Lyckebo :)
Idag slutade vi tidigare och jag hade lite energi över. Fick inspiration till att knåpa ihop en snabb tavelvägg i höstfärger till väggen vid matplatsen i vardagsrummet...

...hade dessutom tur att få lite extra fägring på bilden i form av finaste Persilja, som kom på efterlängtat fredagsbesök! Visst passar hon in här på bilden! Kan få sitta där som prydnad tycker jag, men det kanske är för mycket att begära ;)



..jag tror det går att klicka på bilden så blir den större...
Gillar dessa fågeltavlor så mycket! De hängde så fint i vår sommarstuga när jag var liten, tror de är indianska och målat på något slags styvt papper....höstafärger har de i allafall gott om...

...Persilja tog en bild mot vår stökiga soffa :)



...en härlig höstpromenad fick vi också till! Det här är inne i själva byn (i Svartöstaden, som själva stadsdelen heter). Vi har lite samma smak när det gäller mysiga gamla hus jag och Persilja, och det här hade vi båda tittat lite extra trånande på visade det sig...!
Det är Persilja och hennes hund "Pommac" som står framför huset...


Ett annat mysigt som jag gillar färgerna på så gott....


..lite småslitna, mysiga gårdshus ger lite myskänsla i magen...mmmm...


..så gick vi strandpromenaden ner till den strand som ligger tre hus nedanför huset där vi bor,.. satte oss på piren och solade medan Pommac dansade vid vattnet!
En mycket härlig stund på dagen, 18 grader i solen att skämma bort oss med och trevligt sällskap. Det påminner en om att inte glömma att ordna sådana tillfällen tänker jag...!
Om inte Persilja kommit förbi hade förmodligen aldrig promenaden blivit av, och kanske jag legat och somnat i soffan istället........

...en liten mobilväska i present förgyllde dagen lite extra, liksom...

...två påsar urväxta kläder från Persiljas dotter Molly, som fick dotras ögon att tindra när hon kom hem från skolan :)
Hon har fortfarande på sig den oranga "höst-fleece-jackan" och de vita skorna, som hon blev så förtjust i!

Här ska nu börja funderas på eventuell mat...(åh, huj vad trött jag genast blev), och kanske blir det till att ta en extra-sväng till affären för att köpa fredagsglassen jag visst glömde! Hmm..vars är pigga mannen nu när man behöver honom ;)

Hoppas ni därute har en lika go dag med små guldkorn att stoppa ner i minnesfickorna...

~ Lycke

13 kommentarer:

Jenny Bergvall sa...

Åh vilken mysdag med fina Persilja. Här hemma har vi också haft gäst på besök, skall blogga om det snart.. .när MIN dator vill som jag vill ;)
Har fått hem fina tapetprover och myst i solen. Gosat med bebisen och nu är det dags för matfrågan här också... hmm.. vart är gubben som sagt (svar: På landet och fiskar)

LeiaMia sa...

Vad roligt att just Ni två är kompisar, mina två favvobloggare! :-)

SusanLotus sa...

Jag älskar tavelväggar! Man kan blanda stilar och ramar hursomhelst och det blir ändå så fint! Din mix blev jättebra!
Och sen hade jag ju inte tackat nej till något av husen... :)
Hoppas du har det bra där med din gravidmage och att illamående och sånt är över nu. Tänd dina fina lyktor och njut av hösmörkret som snart är här!
Kram

till-vidas-ara sa...

Jenny: Vad mysigt med bebisgos och tapetprover! Och som tur var så travade mannen min precis in genom dörren här! Jasså du har en semesterfiskare hemmavid :) Jag är faktiskt själv jätteförtjust i att fiska, så det lät inte så dumt! Kanske du och jag skulle ta en tripp nån dag!

Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

LeiaMia: Hihi, vad kul! ja, vi har ju rätt lika smak P och jag...kanske nån liten särskild norrländsk gen som spökar :)

Kram Lycke

Sussie: Tack goa du! Jo, det är kanonkul med tavelväggar - hade velat ha sådana lite överallt, men håller fortfarande på att samlar ihop lite olika kombinationer att använda :)
Här är det fint som snus! Hade bara önskat att tröttheten inte var så överväldigande på kvällarna..!

Kram Lycke

Lotten sa...

Tavelväggen ser jättefin ut! JAg har svårt att få till sådana där mysiga tavelväggar... blir bara att jag sätteer dem på rad ;-)

VAd mysigt det låter med att få träffa Persilja.... Jag skulle gott kunna tänka mig att träffa er båda två. Synd att ni bor så långt norrut.... eller jag så långt söderut! Det ser iallafall väldigt fint ut däruppe hos er...

Hoppas att du får en mysig helg och att du hinner vila!

Fredagskraam Lotten

erry sa...

Vilken fin tavelvägg!! Jag har fortfarande inte fått fingrarna loss att göra en själv... :P

Så kul med Persilja-besök, ser höstigt o fint ut i Svartöstaden. Myysigt!

Många kramar o önskan om en härlig helg till söta dig o resten av familjen!

SaraMay sa...

åh va mysigt ni ser ut att ha haft det!
ps. nu finns en bild på bloggen och en på gubbens blogg sokahl.blogspot.com!
Kramar!

till-vidas-ara sa...

Lotten: Tack vännen! Jag försöker samla på små grejer, bilder och tavlor, som kan passa i eventuella tavelväggar, så jag har ett litet lager att ta av, hihi...nu blev jag sugen på att göra fler och större tavleväggar..hmm....:)
Jo, det är jättekul att vi bor så pass nära varann - tar ca en kvart att köra till henne :) Men vettu - jag tror vi kommer att stöta på varann en dag :)

Kram Lycke


Erry: Tack gumman! Måste genast kika in till dig, för det var då fasiken i mig inte igår! Tröttgalenskapen i graviditeten håller på att ta kål på en annan ;)

Kram Lycke


SaraMay: Ojojoj...måste genast få se på detta underbara!!! Kul att han också har en blogg!!!

Kram Lycke

Sanna sa...

Åhh tavelväggen blev superfin och du ser ut att ha haft en toppendag gumman! =)

Hoppas ni får en kanonfin helg också..nu skall jag ner och rensa svamp efter vår lilla dag i skogen.. =)

Kramar i massor
Sanna

Susanne sa...

Härliga bilder .. jag njuter av dem !ja kan man tänka sig vad persilja sprider för energi.. för hon skulle kunna jobba med det att hon bara kommer förbi så blir man full av inspiration-glädje-ork!
förstår att ni hade det trevligt.. vädret är ju bara underbarast... släppte nu ut katt ungarna i morgonsolen dom hoppar i gräset... hoppas värmen stannar länge till det är så härligt med September värme!

Elisabeth - anyhow.se sa...

Jag tyckte innerligt mycket om ditt LEVANDE hem känner jag!!! :)

Sanna sa...

SV: Tack för dom goa orden gumman!
Kantareller och trattisar är dom enda svampar jag vågar mig på också, började plocka svamp för ett par år sedan efter att min mamma och bonuspappa var ut i skogen och visade mig svamparna live.. =)
Mitt pysselrum är också i akut behov utav en rejäl uppröjning, det har ju fått agera förråd efter "husstylingen"..men nu när vi blir kvar så är det bara att göra sig hemmastad igen.. =)

Hoppas du har haft en toppenhelg!
Nu skall jag ner och förbereda det sista inför kalaset.. =)

Kraaaaam
Sanna