söndag 22 november 2009

Parad av julgranspumlor från loppis...

Måste utbrista ett HURRA för återvinningsmarknaden på Kronan!!! De håller minsann fortfarande låga loppispriser i jämförelse med en del andra andrahands - affärer!!!

för några dagar sedan hade de hunnit plocka fram jul-grejerna när jag ramlade in och började spana med sökarljuset på :)
Hade inte alls tänkt köpa några julprylar..faktiskt...men när jag ändå började glo på vad som fanns så blev jag ju ändå alldeles tvungen att plocka på mig ett helt gäng med gamla julgranspumlor...!!!

EN KRONA STYCK, tog de för dessa, i mina ögon alldeles fantastiskt fina pumlor (hihi..gillar ordet "pumla" så gott..)

Här på tillfällig parad under en hylla i vårat kök!!! som ni ser har jag bara satt upp dem med tejp och då bör de ju inte sitta för länge så färgen åker med när man tar bort den..meep!
...barnen tyckte det var jättemysigt med pumlor i köket...

...några få, som saknade fäste fick ligga och glänsa på hyllan - jag älskar de där mångfacceterade som ger så vackra speglingar...mmm...


..har nog glömt att visa den här fina kakelplattan jag fann för en femma på Röda Korset! Tyckte den var helt underbart mysig...!

...längst bort mot fönstret får en gran flankera en ensam silverkula...

Idag har det varit vacker frost och ett tunt vitt lager på marken + en strålande sol...riktigt underbart väder...fast mer snö längtar vi efter hela familjen...
En vaccineringstur för barnen har det blivit och inga biverkningar har ännu gett sig till känna, så det känns skönt...! Mannen filar på en stil nere i källaren...det är ett litet gäng stolar som ska få äran att bli ommålade nu..gissa vilken färg!?!

Hehe...ni får se imorgon mest troligt...tror det blir mumma...!
Barnen ligger klistrade framför "Avatar"...det är ju Avatar-maraton i helgen och det är heligt för mina små...mannens favorit också, hihi..men en annan har inte riktigt tagit sig tid med detta...nu är det ju dags att börja tillverka lite julklappar hade jag tänkt, så det är bare att sätta igång...

Mañana mañana, Lycke

26 kommentarer:

La luz del norte sa...

Hei!

De kulene var superfine!!!! OG virken herlig farge du har på den kjøkkenhylla! Håper du har det bare fint, Lycke!

Jeg koser meg hjemme og pusler og rydder. Har tenkt å begynne litt på julegavene, jeg også. Det har allerede blitt ganske mørkt ute nå, og jeg blir nok inne i hele kveld!

Håper du får en fin søndag videre og en fin uke!

Solrosa

Lycke sa...

Solrosa: Jo, här är bara finemang - ovanligt trött för tiden tycker jag - men det är väl mörkret...blir extra många lampor tända istället nu :)
Kram Lycke

Helena sa...

Fina pumlor..... Mysigt namn.... Blir så sugen på att få fram alla adventsprylar.... Gott att ha klart vaccineringarna utan biverkningar. Min tonårsprinsessa har inte fått sin än. Annars är vi klara! Kramkram Helena

Lycke sa...

Helena: Hihi, säger ni inte pumlor där ni bor?!? Ja, jag och mannen har ännu inte vaccinerat oss..får se om vi får plats till veckan!!!

Kram Lycke

Re-dizain sa...

Dessa poserar fint i ditt hem...jag börjar smått längta efter julpyssel men hinner tyvärr inte lägga energi på det för tillfället. Men mitten av nästa vecka skall det ske, vi brukar ordna grötfrukost till alla våra nära och kära första advent kl 9.00...det är så mysigt.
Jag har efter längre uppehåll varit på flera loppisar förra veckan och släpat med mig massor.
Kramar

Lycke sa...

Re-dizain: Ojs, då måste jag in o kika om du lagt ut någe...:D

Kram Lycke

Elaine Prunty sa...

lovely decorations , i make an rule that christmas decorations only go up exactly one week before christmas...your children must be very happy to have you not make such cruel rules!
kram elaine

Lotten sa...

Hi, hi.. mina ungar ligger oxå klistrade framför Avatar.... skönt! För jag har fått sova ostört ;-)
Julkulorna var ju helt underbara! Härligt när det blir såå många på en gång...

Kraam Lotten

Lycke sa...

Jaboopee: Hihi...that´s a great rule - so they won´t be spoiled with it like here! but this decorations are going down soon, now that I´ve photographed it...and I will hide it, so they never find it...and then...the night before Christmas - it´s jumping up in the tree again :D

Love Lycke

Lotten: Jasså, hihi..de ligger alltså också hela dagen??? Jaja, snart är det över och då lär de väl vara fullproppade med Avatar, hehe...men vi spelade in det också, så inte abstinensen visar sig sedan :D
Kram Lycke

Susanne sa...

sa ju det he he julen är bästa PYNT årstiden .. jag är jul galen.. men just för frosseriet är liksom såå ok :)
frossa i pynt godmat klappar ja i ALLT...
jag är tokig i förberedelserna... före..
PUMLORNA med stort P... jätte fint blev det :)
åhh längtar med späning på stolarna ;)

Lycke sa...

Susanne: Visst är frossandet för härligt!!! Ska också försöka börja med jultillverkandet nu!!!
Hihi, "tålamod är en fiskares bäste vän"...du få lá se imorgon!!!

Kram Lycke

Patina-H sa...

Så kjempefine og fargerike julekuler du har fått tak i, heldige du :)

Lycke sa...

Patina-H: Ååå, tack kära du!!! Vad länge sedan vi hördes!!! Ja, visst är de underbara!!! Som fådda också dessutom, så jag var bara ett stort leende när jag traskade ut ur denna loppis!!!

Kram Lycke

Lotten sa...

... Jag är ju inte så förtjust i Avatar... inte för att jag sett så mycket själv men... Mina gossar är 6 och 9 år... nästan jämngamla med dina då ;-)
Jag är inte känd för att kunna hålla mig från budandet på Tradera... men ibland överraskar man sig själv på något vis...?

Nu skall jag iväg och jobba sista natten... sedan är jag ledig nästan en vecka tack vare begravningen. Skönt!

Ha en skön kväll! Kraam

Maria sa...

Fina julgranskulor! Har faktiskt aldrig hört ordet "pumlor" förut - härligt ord!

Minmill sa...

Jeg måtte rett inn hit å kikke på dine julekuler. Også bare kroner en for hver av de. For et kupp! Det var veldig fint å henge dem under hyllen på kjøkkenet syntes jeg. Men det virket litt skjørt å henge dem med tape. Men du kan lage feste med to skruer og ståltråd i mellom og henge dem der.

Det var veldig koselig på julemarked i dag. Det var så koselig som jeg hadde forestilt meg. Jeg kjøpte ullsokker og leggvarmere til barna, steinovnsbakt brød til meg selv, og selvfølgelig kake og kaffe i kafeen etterpå. Bare det å sitte å skravle rundt et kafebord på et julemarked er magisk for meg. Love it.

Anonym sa...

Sjukt snyggt det du gjort med julkulorna. Jag tror bestämt att jag ska stjäla denna idé av dig.

Lycke sa...

Lotten: Skönt att vara långledig!!! Vad kul de är i samma ålder typ...då fattar man ju att det handlar om Avatar :D Tycker det är ganksa ok, för det är ju så pass kärleksfullt och tankeväckande moraliskt sett, trots strider och annat tjafs...fast jag tar mig inte tid att se det, hihi...!
Kram Lycke

Maria: Har inte du heller hört pumlor?!? det är ett av de finaste orden jag vet, tror jag! Tycker det är vackert - pumlan... :)

Kram Lycke

Minmill: Lät jättehärligt...mmm..., nästa helg ska jag fixa så vi kan mysa vi också - tror det är skyltsöndag då!!! Och du..hihihi...skrattade lite när jag läste ditt goda råd...eller huuur!!! borde ju satt dem på ståltråd mellan krokar - men en annan ska ju göra allting hon vill, så fort som bara möjligt är..så då blir det lite tokigt ibland, hihihihii..hehe...ska nog ta och sätta upp krokar imorgon så det blir någon ordning på det här..., för mycket krokar får man väl aldrig!!!

Kram Lycke

Andy: gör det goa du!!!! Man kan aldrig ha jul för tidigt, hihi...!
Kram Lycke

Maria sa...

Men HEJ vilka fina fynd du gjort! Både pumlor och kakelplatta.
Sådana där fasetterade kulor hade vi hemma när jag var barn, så de gör mig lite nostalgisk (visst är de plast?)
Jag samlar på gamla kulor och efter en titt i mina lådor inser jag att jag har mycket mycket att hänga i granen, så vi måste nog ha en stor gran i år.

Lycke sa...

Maria:Ja, visst är de fina de där fasetterade...!!! Vet inte om det var våran familj eller mormor och morfar som hade dem, men de är mycket nostalgi för mig med :D
Jag tror de är i plaste - tycker det vaar lite svårt att avgöra nästan - för de är ju så tunna!!!
Du måste ju visa vad du har i lådorna!!!!!!!

Kram Lycke

Camilla sa...

Hei goding. :) Så fint med kulene! JEg tenkte ha noe sånt i vinduene..i år skal der virkelig julepyntes! hihi Men du, hvordan fikk du sånne snøfnugg på bloggen??

Cattis sa...

Vilka fynd du gör!!! Vill också ha dessa! Men tänkte iallfall börja advenstpynta lite smått idag, trots det trista vädret! =( igår vräkte regnet ner! Fyyyy vad jag blir less på detta. Vill ha snö! Nu!

Kram på dig!

Ylva sa...

Vilka fynd!! Jag får aldrig till det att gå på loppisar öht verkar det som.

erry sa...

Ojojoj, så fint och mysigt!! Underbara gamla kulor... Så vackert med de fasetterade kulorna och de härliga färgerna.

Jag tror inte att jag har en enda gammal kula i min samling, måste ta o skaffa några snarast. :P

PS. Kika in hos mig, det finns en utmaning till dig. Kram

Christine sa...

for en fantastisk fin samling med pumlor du har fått deg :D (elsker det ordet, hehe)

jeg vil også ha sånne på kjøkkenet mitt! ble skikkelig glad av alle de herlige fargene :D

Anonym sa...

Nu har jag skrivit ett inlägg där jag länkat till dig. :-D