torsdag 5 november 2009

Samling koppar!!!


Hej och hopp i vinterlandet!!!

Idag har det minsann snöat - det vita täcket man längtade efter ligger nu här ute, och jag hoppas det får stanna kvar denna gång!!!
Och för att få med litegrann av den fina snön också så passade jag på att fota min koppsamling i köksfönstret...!!!
Goa Erry har ju visat underbara samlingar ett tag och jag har inte varit så snabb med mina, hii..., så nu har hon startat en ny härlig utmaning som handlar om att visa åtta bilder från ett rum i sitt boende, och idag visar hon sitt fina kök!!! Jag visar åtminstone min koppsamling i köket och får haka på de 8 bilderna senare :)
..en salig samling udda koppar poserar här!!! Min favorit-kaffekopp är den blå med vita prickar och röd "rand" längst uppevid...otroligt skön att dricka kaffe ur - även om jag nu börjat använda mindra koppar pga mitt långsamma kaffedrickande...

Close-up i vänstra hörnet där den bruna lampan fick bo sedan den förvisades från diskbänken :)

...och en liten närbild från fönsterbänkens högra hörn...
älskar de där små, prickiga amanita-kopparna; tycker de ger en sådan mjuk och mysig känsla...

Nu ska här hämtas kravallknott från skolan så snart är det livat i Lyckebo igen!!!

Härlig vinter-torsdag till Er alla där ute i stugorna...

Luego luego, Lycke

20 kommentarer:

Andie sa...

Vilken underbar samling med koppar! Och jag blev lite snope att du skrivit ett sådant inlägg då jag själv funderat på att just göra det samma. Men roligt är det hur som helst.

Lycke sa...

Andie: Haha, tankeöverföring på gång!!! Måste ta o kika in på dina sen också...
Kram Lycke

Lotten sa...

Åhh vilken härlig samling olika koppar du har! Mina favvisar är helt klart Amanita-kopparna ;-) Jag äger bara en röd lite stackare.... som jag vårdar ömt! Vad fin bollfrans du har på den rosa lampskärmen man skymtar på en av bilderna... En sådan skulle jag vilja ha tag i. Modell mindre.... undrar om Panduro kan ha den...?

Ha en skön kväll!
Kraam

erry sa...

åååh, det var ingen dålig samling! Så många söta koppar du har!

Vad härligt med snö! Här kom det några flingor igår (och då menar jag verkligen NÅGRA, typ 10.. hihi) Idag regnar det...

Glömde förresten nämna igår att jag faktikst bodde inneboende hos min pappa någon månad när han bodde på ditt område.. Så vi var kanske grannar då! (Om du bodde där för tio år sedan...) Sedan flyttade jag till Tuna (där jag inte trivdes), sa upp min lgh och fick en mysig liten vindslägenhet på Gültza! Och sedan hamnade jag som bekant här nere i Skåneland... för drygt 8 år sedan. Du är sååå välkommen in på te när du har vägarna förbi!! :)

Christine sa...

for en fantastisk samling med kopper :D jeg er på jakt etter drømmekoppene for tiden.. jeg vil ha noen STORE jeg kan drikke te av, men det er ikke så lett å finne! de skal nemlig se fine ut og i tilegg må det følge med fat til å sette dem på, skal ikke være lett! haha :D

Kaspara sa...

Kjære snøprinsessa i nord- Sverige!
Ja, her er det bar asfalt og slettes ikke vinterland. Sandefjord ligger 12 mil sør for Oslo.
Så mange glade kopper du har! Jeg er så glad i å dekke på med ulike kopper og ja ulike glass og ulike servietter og kanskje tallerkener med!
Så herlig at du har truffet Maria-jag blommar! Det er så gøy å lese om når to bloggere møter hverandre. Synd det der med bildene! Lov å fotografere neste gang!
Ha en god natt, Lycke! Du sitter kanskje og ser skrekkfilmer eller slike skumle "6.sans"-programmer igjen som jeg ikke tør se,hi,hi!
Klemmer fra Kaspara

Re-dizain sa...

Mmmmmmm......dessa var verkligen charmiga, så mycket nostalgi...visst är det något speciellt med kaffekoppar/muggar, dom väcker måste ha känslan varje gång man ser en fin på loppis:=
Ha en mysig veckoslut.....

Randiga Tråden sa...

Oj, vilken samling koppar, jättefina. kul med snön som singlar ned.

Susanne sa...

Godmorgon min vän.. ja du underbart är ordet.. mmm alla vackra muggar o koppar.. men hjärtat dunkar hårdare av dessa alla prickiga!!
Prick skadad?? Här snöade det inte inte en gnutta mera London dimma skulle jag vela säga grått tungt = trist...
vad fint med snö flingorna som dalar här på sidan....

Lycke sa...

Lotten: Jaa, amanita-kopparna bara älskar jag!!! Minns inte vad stället hette där jag köpte bollisarna, men ska leta igen det åt dig - hade massor att välja på - vet inte om Panduro har blollisar :)
Kram Lycke

erry: ja, hoppas bara snön får stanna denna gång - verkar lite lurt med vädret! Vi flyttade hit för 5-6 år sedan först, bodde i lägenhet i stan före det, så då gick vi nog om varann:)))
Kram Lycke

Christine: Tack goa du!! Nej det är inte helt lätt att finna alla koppar...ramlar in lite då och då för mig, och mest från loppis då!!! Den stora röda med vita prickar och tillhörande fat har jag faktiskt köpt på Åhléns för 40 kr...inte alls dyrt, och min man gillar den mycket:) Stora finns på Indiska också...men annars vet jag inte***
Kram Lycke

Kaspara: Hihi..tack så mycket för dina fina ord goaste du!!! Ja, det är inte säkert snön stannar heller denna gång - verkar lite töigt idag - men visst är det underbart när den kommer!!! Jo, jag lovar komma ihåg kameran nästa gång - vi ska träffas igen om kanske två veckor mest troligt, så....:)
Naj..vettu, de har slutat visa spökprogram nu!!! Vet inte vad de sysslar med på tv, för nu går det plötsligt inte att hitta ett endaste!!! får nog lov o ringa tv4 och fråga vad de sysslar med :)))
Kram Lycke

Lycke sa...

Re-dizain: Jaa, det är något fint att samla på - muggar..har inte så många fler än dessa faktiskt, för jag rensade bort de flesta jag tyckte var trista - och så väldigt många köksskåp har vi inte!!! Härligt veckoslut till dig med:)
Kram Lycke

Lycke sa...

Randiga tråden: Kul du kikar in igen!!! Ja, det är mina älsklingar det här - rensade bort alla fula :)Ja, tyckte det var lägligt med lite snö nu*****
Kram Lycke

Susanne: Hej gois!! Ja, jag är nog också "prick-skadad", hoho...kan inte få nog av dem...bättre på koppen än på kroppen :) Jasså ni fick ingen snö?!? Kan trösta dig med att den snart är borttöad igen idag...längtar tills den lägger sig helt..mmm...
Kram Lycke

Berith sa...

Tack go´a du för din rara kommentar , den värmde i hjärtat =)
Vilken underbar samling !! Man blir glad av att se på dem =))

Ha en mysig fredag och en trevlig helg ! Kram =)

Lycke sa...

Berith: Det var gott och bra goa du!!!Mysig helg till dig med!!!
Kram Lycke

Sanna sa...

Många läckra koppar du har =)
Röd med vita prickar, amanita koppen är min favorit! =)
Kraaaaam
Sanna

Kaspara sa...

Heisan Lycke!
Tusen takk for koselig hilsen!
Eldstemann er feberfri i dag, men vi holder han hjemme nå siste dagen i uka, så har han helgen, og da håper vi han ikke er smittebærer til sine medelver fra manndag av. Da håper vi på en normal uke!
Seilbåt??? Hmmm...kan ikke en av barna dine tegne en??? Eller du???
Vi bruker papp eller tykt papir til papirklippen.
I dag har eldstemann og jeg sydd sammen. Han har begynt på et blomsterbilde. Jeg tenkte kanskje det kunne være en hyggelig ting til bestemor til jul. Selv har jeg sydd en kjempestor julestrømpe med mye lilla. Eldstemann har bedt så pent om art jeg ikke må selge den.
Ha en fin helg, Lycke! Godt disse spøk-programmen er slutt,hi,hi!Ikke godt for folks helse og hjerte??!!
Klemmer fra Kaspara

Cattis sa...

Den koppen du brukar använda var nog läckrast! Vill ha! ;) Men jag gillar allt med prickar! Den med äpplen har jag också!

Ylva sa...

Vilken söt blandning du har! Vi har ocskå muminmuggarna.

Kvasthilda sa...

Min mugg, min mugg, min mugg!!!! Du har min mugg! Jag köpte den gröna med vita prickar (som finns i babyrosa o andra färger). Åhléns va? Den är hos mamma. Vill ha en "egen" kaffemugg där. Me like! Verrrrry much :-) Kul samling av koppar o muggar!

Ann sa...

Mysigt en härlig nostalgisk känsla kommer krypande över mig, tänker på Teskedsgumman, 70-tal, hemtrevnad, mumintroll, lek och jul när man var liten
Kram Ann