lördag 2 januari 2010

Virkade mössor och vårkänslor...

Lovade ju visa några virkade mössor :)
Dessa är ju inte särskilt speciella - kanske inte ens klara (funderar på om det ska vara blomma eller något med pärlor på sidan..), men jag är omåttligt stolt över att ha fått dem som jag ville..., de första virkade mössor jag någonsin gjort ju!
De blev till nu under julhelgen då svärmora varit här, med all sin kunskap...tack snälla...
och visst blev det en del vårkänslor i dessa. Inga vintermössor det här - svala och sköna, baggy, vårmössor är det, som man med gott samvete kan ha även inomhus...i allafall i min värld :)))

Våren börjar alltid göra sig gällande i mitt sinne långt innan första julpumlan är upphängd, så nu kan jag knappt bärga mig innan jag får sätta de första fröerna i jorden.
Julpyntet är kvar förstås ännu, för barnens skull...men inom mig spirar och gror det...
Under Julaftonens middag tex, hos min ömma moder, föll min blick och tanke alltsomoftast, och allra mest, på kattgräset som mamma odlat i fönstret...ljuva känslor...

...Mais oui...cést moi!

..lite på avstånd...
Dotra med Dotras mössa och en icke-stillasittande Lusse...

..den spetsaktiga kanten är virkad med fem lösmaskor åt gången fästade på lagom avstånd från varann, och resten av mössan är mestadels fasta maskor...på ett ställe dubbelstolpar...annars frivirkat efter "mitt" och Dotras huvud...

Vårat aningens svala hus påminner om att det är ett tag kvar till den riktiga våren. Ute är det 18 grader kallt och mycket, mycket snö. Kaffet i min blåprickiga kopp har kallnat och uggle-klockan visar på två minuter i elva på kvällen. Planerar att krypa ner i vår stora säng nu..med varm-sockorna på :)

~Lycke

21 kommentarer:

Maria sa...

Hej kära du!
Så fin du är i mössan! Vi har också julen kvar mest för barnens skull nu. Men efter trettondagshelgen då måste det bort, så att jag hinner röja i huset innan jag börjar arbeta mer den 11 jan. Har lite jullov nu...

Helena sa...

Åååå... Vilka härliga! Hmmm.... Har suttit och virkat smycken ikväll. Ett armband och ett halsband. Är nääästan klar men håller på att blinga på lite pärlor. Så kul att se lite mer av "hemliga" du oxå!=)
Kramkram Helena

till-vidas-ara sa...

Maria: Tack vännen!!! Ja, jag kan knappt bärga mig till trettondagen :))) Hoppas du vilar upp dig ordentligt nu...
Kram Lycke

Helena: Tack goa du!!! Ja, hehe, det kommer delar av mig då och då på bild...sen får man pussla :D
åter spännande med ditt virkade - måste in o kika om något kommit upp...
Kram Lycke

Carola sa...

Jag säger bara WOOOW, vilka fina mössor du gjort, duktiga du!!
God fortsättning min vän!

Kram

Morgana sa...

Åh vackra du!
Och så fina mössor du har gjort. Önskar återigen att jag också kunde virka.
Men jag håller på att sticka en mössa nu. Som inte heller är någon direkt vintermössa... Jag längtar efter tussilago och blåsippor och porlande smältbäckar. :-)

Kram!

Randiga Tråden sa...

Vilka fina mössor, hur hinner du?

Lotten sa...

Jättefina mössor! Precis sådana har jag tänkt att knåpa ihop.... Kanten var jättefin!
Då kan du ju göra ett par tumvantar som matchar med...verkar ganska enkelt det med ;-)
Min kudde är bara fasta maskor hela vägen - hur enkelt som helst... lite enformigt bara!

Ha en skön söndag!
Kraam Lotten

Maria sa...

Vilka fina mössor!! Får man fråga vilket nummer på virknålen du hade? Garnet ser inte så jättetunt ut... Virkade nån' mössa för länge sen' men det var tunt garn och den såg inte klok ut.

Sanna sa...

Superfina mössor du knåpat ihop, förstår att du är nöjd! Lite blommor och ev bling bling skulle sitta fint på dessa tror jag.. =)
SV: Mmm man kan hitta mycket fint på rusta, minst lika mycket fint som i dyra "desigbutiker".. =)
Jodå det är på rätt väg..bara jag håller mig inne och tar det lugnt några dagar till så skall jag nog piggna på ordentligt.. =)
Kraaaaamar i massor till dig
Sanna

Cattis sa...

hehe..måste få kommentera ditt inlägg..Jag får nog skriva ut vilket rum jag fotar när jag lägger ut bilder..fniss..det är inte köket, det är vardagsrummet. Tror du skrev det sist också. ;)

Kul att få se en skymt av dig! =D Och superfina virkade mössor, du är ju superduktig. Min åremössa som jag har påbörjat blir väl klar lagomt till nästa vinter ;)

Kramelikram!

till-vidas-ara sa...

Carola: Tack goa du!!!! Blir så glad jag!! Har velat kunna virka dessa i många år och nu kan jag, tjohooo!!
Kram Lycke

Morgana: ååå, där sa du nåt - tussilago och bäckar..kan knappt vänta jag!!! Tack snälla, snälla du..
Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Randiga tråden: :D Jag hinner inte egentligen..men envisas med att ta mig tid i allafall, tack goa du!!!
Kram Lycke

Lotten: Jag bara äälskar din kudde...längtar tills imorgon när garnaffären är öppen..mmm...! Tack vännen - önskar jag kunde virka vantar men det återstår ännu att utforska..
Kram Lycke

Maria: kikar in till dig o berättar med en gång!!
Kram lycke

Re-dizain sa...

Så duktig du är! ag kan inte sluta beundra dig och din envishet att lära dig virka:) fina grejer blir det också...jättefin form på mössan blev det och så vackra ögon kvinnan i mössan hade.
kramar

Susanne sa...

UNDERBARA LOVE ÅHHHH
jag ska beställa en av dig ....åhhh vår,,,, härligt... min puls stiger---- jag ska snart börja med vår plantor----- penseér och pellisar ska frö drivas.... nu :)

Persilja sa...

Hej virkmästarinnan!!! Vilka talanger du besitter! Är impad! Fin modell. Jag gillar tunna mössor man kan ha inomhus. Min svärmor är en bra virkerska också men jag har aldrig bett henne lära mig. Jag tror jag är obildbar på den fronten.
Fin bild på dig! Visst har du klippt lugg???? Eller har du haft det....? Eller har du bara föst den åt sidan? Minns inte. Du ser fransk ut. DET är en komplimang för jag avgudar allt franskt just nu. Är i en fransk period både vad det gäller böcker film och inredning.
Ha det gott i virkflowet!

Berith sa...

Va duktig du är !!!! =))
Snygga mössor =)))
Vilken fin bild på dig =)))
Ha en riktigt bra dag vännen =))
Varma kramar =))

Casa del Caos sa...

Oj! Vilka fina mössor du har gjort! Det är ytterligare något jag inte skulle ha tid med... :(

Jag går här och städar efter barnen hela tiden. Mellansonen är värre än Emil i Lönneberga...

Visade foton för en kompis på vad han gjorde några dagar innan jul när jag stod i badrummet och ordnade med all tvätt.
Hon sa att hon hade fått ett hysteriskt anfall om hennes barn gjort så: rotat fram ALLA grytor och kastruller, hällt ut ALLA pepparkakor på golvet (som fanns i en burk ovanför det 180 cm höga kylskåpet - sonen är bara 3, hur kom han upp där...) och hällt ut resten i ett durkslag som han placerat i soffan och sen TRYCKT UT alla pepparkakorna GENOM durkslagets hål... i soffan... Ja, med mera, med mera... Jag sa att jag inte fick ett hysteriskt anfall - jag började gråta! Jag var så trött och hade så mycket annat att göra, och så fick jag ägna hela dagen åt att städa efter honom!
Nu skrattar jag när jag tänker på det, men när man är mitt upp i det så är det inte så roligt! Mellansonen är en stor anledning till varför jag inte har tid med bloggen. Och så vet jag inte vad jag ska blogga om. Och så känns allt ganska meningslöst om man inte får respons, eller du vet vad jag menar! Jag har ju inga besökare så jag kan ju lika gärna lägga ner! ;)
Tycker ibland att jag får till nåt riktigt intressant, men inget händer. Då kan man läsa världens kortaste inlägg på en annan blogg om någon som är bakis - typ - och som får 30 kommentarer på två timmar om hur "synd det är om stackaren"...;)

Men det var riktigt fina mössor, hörru! :D

Kram, Annica!

Camilla sa...

Hei å hå på deg. Godt nytt år til dere der oppe i nord :-) Håper det nye året har vært fint så langt.. <3

Her går jeg nå og venter på våren, selv om det er kos med snø. Litt slitsomt også syns jeg. Savner bare veier og lette sko!!

Puss&Kram

erry sa...

Oj, vilka fina mössor! Är imponerad över dina virkförmågor! Och så får man se dina vackra ögon också.. :)

Unknown sa...

Hej där!
Gud, vilka otroligt fina mössor! Älskar verkligen den beiga, virkade du har!
Vet inte om det är möjligt, men skulle jag kunna få beställa en sån likadan mössa av dig? :)
Tacksam och beundrande,
Elin Holmström
Elin851@gmail.com

till-vidas-ara sa...

Hej Elin! Vad kul du tycker om mina mössor! Skulle gärna gjort en om jag mindes hur :) och om jag haft mera tid! Du vet - jag gick aldrig efter något mönster. Det är bara fasta maskor och på det där stället i mitten någon dubbelstolpe för skojs skull. Och kanten beskrev jag också här ovan i inlägget!
Brukar finnas mönster att hitta om du googlar på baggyluva eller nåt!
Lycka till och återigen tack för dina rara ord..
Kram Lycke