onsdag 6 januari 2010

Virkad mössa i blått...

En ny virkad mössa har sett dagens ljus. Den är i min allra mest älskade blåa nyans, och av en något annorlunda modell är de jag tidigare visade. Köpte ett mönster, men följde det knappt alls - det är en keps med skärm egentligen :), men jag är gladare i den såhär ! Men "reliefhalvstolparna" finns där, hahahhiih...kan ju säga att det tog ett tag innan jag förstod hur man skulle virka dem!!!
Svärmor har åkt hem nu, men hon hann hjälpa mig med hur jag skulle göra mössan innan hon steg på tåget, signe henne...


Nu är det snart inte så mycket kvar att se av mig :)


Min käre pappa, med kärlek:), har varit här med julklappar i efterskott, och barnen fick "Twister" av kärleken... enormt roligt har de haft med detta underbara spel, och tom jag har provat - vann mot dotra till på köpet! Mannens kommentar till det: Men du är ju riktigt smidig!!! Hrmmm...

Barnen är duktiga och är ute mycket - just nu är de båda två hos varsin kompis. Det är ju nästan som en by där vi bor, och det är så skönt att barnens vänner bor bara ett stenkast bort...en riktig bullerby, som jag själv hade önskat att jag växt upp i.
Annars är det kallt! Inte omåttligt kallt ute. Kring 18 grader, men problemet är att vi har det väldigt kallt inomhus nu!
Mannen min är varmblodig skämtar gärna bort mitt gny, men jag ska minsann leta igen en inomhus-termometer och visa honom! Just nu sitter jag i en fleeceklänning och tjocka stickade knästrumpor från moster...och dessutom med en grå fleece-morgonrock med huva över klänningen :))) Det är svårt att ens ta sig för något vettigt med denna inomhus-kyla...

Håller på o virkar en baggy-luva till i vårligaste ljusgrönt (visar sedan), men nu tror jag mina iskalla fingrar får ta sig en paus och så ska jag sätta igång med det jag längtat så att göra! Städa ut Julen :) Får passa på att börja nu när barnen är ute ur huset, och så får jag nog upp värmen lite mer...

~Lycke

19 kommentarer:

Lotten sa...

Vilken fin modell det var på din nya mössa! tom jag har virkat en mössa nu.... lilleman kallar det för en badmössa - retsticka som han är ;-) Just nu håller jag på med ett par vantar. En är klar och den andra har jag precis börjat med nu. Jag skall till garnaffären i slutet av veckan eftersom jag virkat slut på de garnen som jag hade till kudden ;-) Hi, hi... så många olika projekt på gång samtidigt. Skall kolla om jag kan hitta något fint mössmönster att virka som inte ser ut som en badmössa....
Här är kallt oxå.... minus 8 är skitkallt här nere. Sitter med fleecetröja och raggsockar på...

Ha en skön kväll!
Kraam Lotten

Anonym sa...

Hello!
Måste bara säja att jag tror din virkfeber börjar smitta av sej!
Är på lite sugen att testa,men tror jag börjar med å sticka ett par benvärmare åt A först som jag funderat ett tag på.
Annars har det varit en bra dag här,flickorna leker ju så fint ihop.
Frågade din dotra vad hennes mamma gjorde idag och hon svarade
-Hon bara virkar!
Fniss,fniss....

Ha det så ses vi och du,du kan ju alltid elda i spisen så blir det go'värme ju! /J

Re-dizain sa...

Åter igen underbar fin mössa och så vacker modell...du är ju så fin så hade jag gärna haft dig som modell till mina finaste saker:)
Tack kära söta Lycke för din kommentar! Jag blir jätteglad när du besöker mig :)

Re-dizain sa...

Glömde skriva bara att jag gör armbanden på frihand. Jag tror inte att jag gjort något i mitt liv helt efter ett mönster. Har mönsterböcker och tidningar om handarbete i massor men dessa njuter jag av att bläddra i och hämta inspiration..
Armband och andra hantverk har jag periodvis gjort sedan barndommen(min mamma levde på sitt hantverk mest broderi och stickning)...sådant går nog i arv.

till-vidas-ara sa...

Lotten: Tack goa du!!! Hoppas du visar badmössan :)Härligt att kunna virka vantar också. Jag är också helt omöjlig med att ha massa projekt samtidigt, blir ju helt vill, hihi..!
Kram Lycke

J: Vad kul :))) Virkfeber är bra att ha, hehe...! Benvärmare är ju smart - riktigt poppis också, men det har jag inte alls hunnit med!
Ja, de verkar ha jättekul tjejerna!! Hahaha, kan tänka mig dotra sa så :) Precis nu sitter jag faktiskt o försöker lära henne virka - hon kom ju hem o sa att Annie var så duktig, så hon vill också göra små-mössor!!! Är det bara öglor hon använt eller fasta maskor också?!?
Kram Lycke

Re-dizain: Tack!!! Vad du är snäll, jag nästan rodnar :), men det hade ju varit jättekul att få vara modell åt dina fantastiska verk!!!!!!! Synd vi inte bor mycket mera närmare varann, hade varit så kul!!!!
Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Re-dizain: Du borde verkligen också kunna leva på ditt hantverk kära du!!! Du skulle ju kunna ha världens webshop med allt det fina du gör! Jag tror också detta går i arv - men mamma har bara hobbypysslat - men både mamma o pappa har periodvis hållit på med konst av olika slag vid sidan om sitt arbete...särskilt mamma - har alltid beundrat henne för att hon är så driven med allting!!!

Kramhögar Lycke

Lotten sa...

Tack för din goa kommentar! Ja, jag kanske visar badmössan... om jag vågar ;-) Annars kanske min lilla retticka får vara modell...

Nej jag har inte hört av Helena om mönstret men om jag gör det så visar jag givetvis dig med ;-)

Ha en underbar virkkväll.... Kram Lotten

Berith sa...

Här kommer det nya alster på löpande band ;)) Din nya mössa är super fin och så är det ju min älsklings färg på den också ;))
Huvaligen så kallt det har blivit ...brrr...
Önskar dig en riktigt bra dag!
Varma kramar =)))

Kardemomme sa...

Hei på deg kjære sprudlende Lycke :))) Og riktig godt nytt år til deg og dine! Det er vel gruelig kaldt hos dere nå også kan jeg tenke meg! Men du som er en racer med heklenåla lager skjønne luer ser jeg! Det var en utrolig stilig modell du har laget!
Selv vet jeg nesten ikke hvordan man bruker en oppskrift men jeg burde nok lære det slik at jeg kunne fornye modellene mine litt!
Det var utrolig stilig med disse stripene som gir lua en stødig og fin fasong! Ser at du kanskje har tenkt deg på møbeltokt i dag :)
Det ER så moro å male gamle møbler og jeg kan liksom ikke få nok av dem for tiden. I kveld er det første åpningsdag på bruktlåven hos oss etter jul og jeg gleder meg som et barn til å ta en tur men er redd for at de skal holde stengt siden det er så innmari kaldt! De har ikke fyring på låven der og ofte er det nesten kaldere inne enn ute og nå som nåla på gradestokken kryper nærmere 30 minusgrader kan det jo hende at de ikke orker å stå der.
Vi får vel se, men jeg ønsker deg en glad dag videre i hvertfall! Stor klem fra Kardemomme :)))

Minmill sa...

Juhu, Lycke. Der var jo et fint bilde av din nye lue og dine øyne. He he. Gøy å se litt av deg da. Luen ble fin den. Godt du fikk noen tips før svarmor dro på toget. Jeg regner med at svarmor er det samme som svigermor (mor til din mann)?
Godt at barna dine er aktive, og er mye ute. Ser ut som de har det veldig gøy iallefall. Her er det bare -13 grader. I går måtte vi sette på oljefyren hjemme. Det var så kaldt inne at vi ikke orket å gjøre annet enn å sitte under pleddet. Men nå er det sommertemperatur i stuen, og det er deilig.
Jeg elsker vinter og kuldegrader jeg. I går var jeg på skitur mens min datter var på skitrening. Det er deilig å gå på ski. Jeg er en ekte nordmann født med ski på bena jeg.
Det blir ikke mye blogging på meg. Jeg er gått litt tom, og har ikke noe å bidra med akkurat nå, men det kan snu seg fort. Plutselig er jeg kanskje i gang igjen.

Ønsker deg en fin dag i kulden. Klem Minmill

Helena sa...

Hej!Jättesnygg mössa!
Mina små spetsar runt halsbanden är eget påhitt;-) Är DÅLIG på mönster! Jag virkar 1fm+2 lm+1 fm i samma maska på varannan. Maskorna emellan kör jag bara en enkel fm i!
Kramkram Helena

Maria sa...

SÅ flitig du är och så fint det blir! Jag virkar lite och stickar lite, men blir ju aldrig klar med något...Mattan har bara lite klar, men jag får inte tummen ur och slutföra den någongång. Hade ju tänkt göra det på lovet...men det är ju några dagar kvar iochförsig...

Ann sa...

Vilket jätteroligt spel det där verkar vara :)
Kram Ann

Anonym sa...

Hello igen!
Titta vad jag hittade när jag googlade på virkskola
http://www.garnstudio.com
där kan man lära sej olika maskor,fast du är ju proffs vid det här laget,men också finns olika jättefina mönster att hämta hem.
Blir jättesugen på att göra en sjal men ska nog inte ta mej vatten över huvudet utan börja med benvärmarna som sagt var.Måste köpa garn imorgon.
Jo,A virkar fasta maskor och idag har hon lärt sej sticka också,hon gör en halsduk åt nåt mjukdjur.Hon tycker det är jättekul!!!
Virka på!Häls./J

erry sa...

Oj en sådan fin blå mössa! Du börjar bli en riktig virkexpert, så nästa gång jag kommer på besök så kanske du kan lära mig lite.. :P

Kramar!! o hälsa till barnen från mig!

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Fin mössa! Vilka härliga retroprylar, mönster mm! Underbar blogg.

Hälsningar
Ann-Helen, Luleå

Sanna sa...

Åhh vilken underbar mössmodell du skapat denna gång..kanske man kan få tigga till sig mönstret om du nu använt ett sådant.. ;) hihi..
Men oj oj, inte kul med kallt i huset..hoppas ni lyckas få upp värmen några grader..inte kul att gå och frysa hela tiden juh.. Brr..
SV: Ja man är ju lite dumsnäll många ggr som mamma..men tror nog att sonen blir glad när han kommer hem imorgon =)
Ja min bonusson trivs kanon på sin linje och vem skulle inte göra det när man får skapa så mycket fint =)
Hoppas att du får en fortsatt fin vecka gumman och en skön helg!
Kraaaaam
Sanna

Kardemomme sa...

God morgen Lycke :))
Joda, jeg er fortsatt kjempefornøyd med grønnfargen på skapet! Her er fargekoden:
S1010-G10Y (Lady tre og panel)
Skal bli spennende å se om du kjøper de møblene i dag!
I går var jeg på Gjenbruket som hadde sin første åpningsdag/kveld etter nyttår. Jeg fant både fine duker, en herlig krakk og mass knapper.Er så fornøyd og det er så morsomt å gå der og kikke! Det er Røde kors som driver denne låven som kun er åpen på torsdagkveldene. Alt er superbillig og dessuten steker de vafler og har laget disse kveldene til en koselig happening :)
Ha en fortsatt fin dag og så krysser jeg fingrene for at du får deg noen nye/gamle møbler i dag :)
Klemmer fra søsterlandet :))

Christine sa...

godt nyttår lycke :D

for en utrolig fin mössa du har laget deg, nydelig farge :D