tisdag 1 juni 2010











Lånad talgoxe..

God morgon till värme och sol. God morgon med mera energi och ett mer tydligt "jag"...känner att hon är påväg nu. Skymtar henne därinne. Den riktiga och hon ler ett stort leende som går ända upp till tinningarna :)))
Igår räddade jag en talgoxe. Satt vid datorn och hörde hur det levde om på övervåningen. Tänkte att det var de sedvanliga spökena. Blev öm och stor i hjärtat när jag såg den lilla istället, förtvivlat flaxande. fort upp med fönstret och den lilla flög till friheten...
Inget kort hann jag ta - kändes viktigare att hjälpa den lilla. Hela eftermiddagen och kvällen hörde jag den klaraste fågelsång genom vartän jag gick, genom ett halvöppnat köksfönster..., i björken ovanför min trädgård... Tänkte att det är nog hon..som är så glad nu..LYCKA...!

En hund-tavelvägg har skapats inomhus under dåligt väder....och Peter Nalitch fortsätter att göra mig glad! med sin genialt ihopsnickrade "guitar", lite Russian gypsy med lika underbar "dålig" ryssengelska skapar han härlig poesi i mina öron... ;)

Idag lyssnar jag på Peter och målar en gammal bokhylla som mannen ville slänga! Aha, tänkte en annan...den ska målas och agera bostad för alla hemlösa sommarkrukor!
Den står vid våran norra vägg, där jag hoppas på en magisk skugg-trädgård en vacker dag...

Massa kärlek...

~Lycke

13 kommentarer:

Re-dizain sa...

käraste lycke...tack för denna glada stund..Peter väcker ju barnslig lycka hos mig...jag vill bara hoppa rakt upp i luften och landa i mina drömmar när jag lyssnar på denna låten. Och ihop med dina vackra nostalgibilder, magiskt..
Tack vännen!
Detta behövde jag efter att
mitt lilla drömhus har passerat 2 millioner nu och budgivningen började igår så drömmen får förbli en dröm..(huset är bara 2 r o k med möjlighet att göra om vinden)

till-vidas-ara sa...

Re-dizain: Ååh, vad härligt att få göra dig gladare!!! fick nästan en tår i ögat nu - blödigare än någonsin lilla jag :)
Jag vet hur hemskt det känns med sådana budgivningar - var med om en del innan vi landade i vårat fina! Idag är jag glad att vi inte fick någon av de andra vi bjöd på...men vid tillfällena ifråga så var jag HELT otröstlig...låg bara och grät i timmar i sovrummet efter ett av dem minns jag :)
Idag kan jag känna att det nog var meningen att detta fina skulle komma sedan, och så är det säkert för dig (Er) också *+*+***

Kram Lycke

En støvel og en sko sa...

Hei Lycke!
Så mange fine og koselige innlegg du har postet i det siste. Ser at du også er fan av Eurovision, og synd at din favoritt ikke kom helt til topps. Men som min datter sier, det er ikke om å gjøre å vinne, men å ha det gøy...!
Jeg likte også veldig godt Sebastian Tellier's sang fra 2008. Happy-Go-Lucky sang!
Nydelig hundebilde, og fin stol og hylle du har malt. Elsker bildene fra hagen din!!
For ikke å snakke om de fine skoene dine.
Her hos oss streiker lærerne (og andre) så jentene mine har fri fra skolen, elsker det, de løper rundt i hagen i bikini og sykler til butikken og kjøper is.
Jeg må jobbe, må bli ferdig med oppdrag til vi skal til Amsterdam på fredag.
Ønsker deg en superfin uke, kjære Lycke.
Stor klem fra Sølvi

Susanne sa...

underbara tavelväggen så fint med fåtöljen :)

till-vidas-ara sa...

Sölvi: Tack för din långa härliga kommentar hos mig!!! och vad härligt med lite sommarlov i förskott för Er :) Låter som om ni har det riktigt varmt också?!? Här har det varit lite småsvalt några dagar, men nu ser jag att temperaturen tagit sig upp till hela 19 grader i skuggan så jag säger "jippey" igen - har blitt så väderberoende så det är inte klokt jag :)

Och ni ska till Amsterdam?!? Gusis vad härligt det låter...mmm...! hoppas ni får en finfin onsdag kära du och den dina...

Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Susanne: Tack vännen - jo det har allt gått o blitt ett favoritställe detta..älskar at sitta och läsa..eller bara glo här :)

Kram Lycke

Persilja sa...

Jag säger bara en sak:

JIIIIIPPPPIIIIII!!!!!!!!!

till-vidas-ara sa...

Persilja: :))))))))))))))))) !!!!!!!

Anonym sa...

Hei:)

Det skal sies at kaka ikke er bra for mine hofter heller, jeg skulle nå gjerne hatt de smalere jeg, og;)

Herlige bilder fra deg som vanlig. Det lilla bordet ditt falt veldig i smak her. Som vanlig vil jeg ha fargekose, men har vi samme system i Norge og Sverige?

Ha en fin kveld:)

hanna-happenings sa...

JA! Vad roligt, weekword, på fredag länkar jag till Dig och då presenterar Du Din tolkning av ordet "nu". I bild eller text eller hur Du vill.
Bra att Du är med.

Om någon annan vill så bara häng på och meddela mig tills på fredag.

Kardemomme sa...

Hei snilleste Lycke :))Ble helt øm om hjertet da jeg leste om den lille fuglen jeg også! Jeg elsker dyr! Alle slags dyr! Og det beste er hvir jeg kan hjelpe noen som har tullet seg bort. Våre to katter er runde og bortskjemte hihi!! Vakker sang forresten!
Ser at det er sommer hos dere også nå. Det er virkelig vidunderlig at vi har kommet så langt etter denne lange kalde vinteren. Ha en fin torsdag videre, og god helg også fra i morgen! Stor klem fra Kardemomme :))

SusanLotus sa...

Hej Goa Lycke!

Så härligt att vara tillbaka i bloggvärlden igen!
Ser fram mot att läsa allt du hunnit skriva och titta på alla underbara bilder du lagt upp!
Väldigt inspirerande som vanligt!

KRAM Sussie

Sanna sa...

Härligt du verkar må nu gumman! Bra det är du verkligen värd <3

SV: Kämpar på som bara den nu med huset och på måndag kommer mäklaren för att fota det sista och sen finns vi ute på nätet.. Hoppas hoppas nu att någon vill förbarma sig över mitt snälla hus =) Fortsätt hålla tummarna!

Ja visst är burkarna helt underbara! Kunde bara inte gå ifrån dom =)

Ha en toppenhelg gumman!
Kraaaaam
Sanna