lördag 28 augusti 2010

Hej alla goa lördagsmänniskor! Här lever man även om man kanske kan misstänka annat!

Jag har saknat Er och blogglandia så mycket, men har inte haft någon ork över med en allt större bebismage och medföljande personlighetskriser :)

Jojo, jag är nog en av de där som känner sig väldigt annorlunda som gravid!
Tappade helt inredningsintresset i början av sommaren...minns hur jag satt och mådde illa över någon tavla jag hängt upp någon månad tidigare. Blev tvungen att ta ner den och mycket annat...rena rensarmanin hamnade jag i och kunde knappt vistas inomhus där ett tag...!

Nu är det bättre...har tom med börjat få tillbaka inomhuspassionen nu i dagarna sedan jag började konstskola i måndags!
Sunderby Folkhögskolas konstlinje har jag fått äran att gå i höst...! Men visst är jag vansinnigt trött av graviditeten!
De två sista timmarna på skoldagen kämpar jag för att hålla mig själv och mina ögonlock upprätta, för att inte tala om när jag kommer hem...men jag har nog fått en liten kick också....och kan framförallt tänka på något annat än en allt tyngre lekamen och växande bebismage ;)

4 och en halv månad gången är jag men tycker mig se ut som om jag vore i sjätte månaden...grr..och aldrig är man ju så sugen på att jogga sig smal som när man är gravid...huija huija, men den dagen kommer också :)

Fönstren i vardagsrummet har hela sommaren varit utan gardiner, men nu tycker jag att suget efter mer ombonat och mys-höstkvällar börjar smyga sig på, så jag hängde upp ett par tuggummirosa, hemma-färgade loppisfynd som jag tyckte skärde sig så fint mot de oranga tapeterna :)

Den oranga rislampan som tidigare hängde här uppe i hörnet vill jag nu hänga upp igen...problemet är bara att jag inte vet var jag gjorde av den när jag hade mitt illamående rensarrus i somras..huuu...kan t.o.m vara slängd, men vi får se! Kanske någon annars vet var oranga rislampor kan täkas finnas?!?

...gillar det rosa och gröna ihop....

..både kräftfiske och kräftkalas har hunnits med....

..och lite mer höst- och vinterinspirerade mössor och skor har börjat smyga sig in i garderoberna...




Dotras nya dojor påväg till skolan häromdagen...skulle kunna tänka mig dem till mig själv också :)))

..Idag har några växter fått ny jord och nya krukor och diverse lampor som ställts undan under sommaren har grävts fram ur gömmorna..
..mmmm...jag är faktiskt den som gillar hösten med allt det innebär av tända ljus och myskvällar, nystarter och högre himlar.... och ett klarare sinne med aningens mer energi....
Nu ska hela familjen ut på landet på lördagsmiddag i min pappas stuga, men jag planerar att vara tillbaka här senast imorgon dag, så massor med lördagsmys i hösthelgen önskar jag Er alla där ute...

~Lycke

19 kommentarer:

Susanne sa...

härligt att höra att du mår bra :)
konst skolan verkar var kul! och passar nog dig som handen i hansken!
kram

Maria sa...

Hej!
Skönt att höra att du har det bra. Så kul med Sunderbyn, njut! Njut också av bebismagen, men mest brukar man ju längta tills den kommer ut =)

Re-dizain sa...

Åh Lycke!!!! Grattis för den underbara nyheten!! Hoppas att följande månaderna blir som en dröm, så blev det för mig när jag var gravid med Noa. Aldrig har jag mått bättre än 2:a halvan graviditeten och hennes 1:a år!! Angående antiinredning, alla blir vi trötta på det periodvis. Och bloggen och prylarna med:)Grattis till konstskolan! Det måste vara passande för dig Lycke. Dom gröna stolarna mot den rosa gardinen är verkligen ljuvligt!!
Må gott...kramar i massor

till-vidas-ara sa...

Susanne: Yes yes! Men allra mest hade det passat med en ogravid Jag på konstskola, för jag har svårt att bli sådär härligt fanatisk i det jag gör när jag är gravid, hehe...men jag tror det är gott!

Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Maria: Ja eller hur:)))) Jag är ingen som tycker det är tokhärligt just det att vara gravid..kan knappt vänta tills den lilla kommer sig ut så man kan bli människa igen :)

Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Re-dizain: Tack goa du!!! Ja, jag hoppas verkligen det kommer att kännas bättre nu, håller tummarna för det!

Kram Lycke

SusanLotus sa...

Kul att du är tillbaka om än inte lika ofta nu när du ska gå i Konstskola och allt... Önskar dig en härlig höst och gardinerna i köket blev perfekt! Konst passar dig!

Randiga Tråden sa...

Roligt för dig med skolan och hoppas att du får må bra framöver. Brittmari

rino sa...

kul med konstskolan! Kämpa på men tänk på dig själv i första hand, det ÄR speciellt att var gravid:-)
Och vilket fint rum du har

Therese sa...

Vet precis hur det känns, har själv tagit mig igenom en tung period av illamående och trötthet. Nu har energin kommit tillbaka och jag fixar och donar som en tok här hemma. Är i vecka 26 med barn nr 5. Gillar verkligen din blogg, varm och inspirerande =)

LeiaMia sa...

Vad kul med konstskola! Själv ska läsa engelska på halvtid... inte lika kul, men nödvändigt!

Casa del Caos sa...

Hejsan!

Så roligt att få gå på konstskola! Mycket spännande!
Och magen den växer!
Jag har också sett ut att vara längre gången än vad jag verkligen varit när jag var gravid. Första gången trodde barnmorskan på mvc att jag kanske hade tvillingar i magen eftersom den var större än en "normal" 9-veckors mage... Inga tvillingar, men förmodligen en långt "framåtliggande" livmoder.

Jag håller på att avveckla min blogg och har tänkt att bara ägna mig åt min Flickr-sida, så nu ser jag fram emot nya Lycke-foton på din Flickr-sida.

Ha det gott!
Många kramar, Annica.

Lotten sa...

Vad härligt att höra att du mår bättre nu.... hoppas att det bara blir bättre och bättre nu då;-)

Vad spännande det låter med konstskola... det måste passa dig perfekt juh! Själv skall jag gå sykurs och lära mig sy bättre!

Ha en skön helg... det lilla som är kvar av den!

Kraam Lotten

Sanna sa...

Åhh va kul att du är tillbaka gumman! Har verkligen saknat dig! <3
Härligt att du kommit så långt i graviditeten och det är ju inte ovanligt att man blir lite "onormal" under graviditeten när hormonerna löper amok, löser sig nog såsmåningom.. =)

I södra sunderbyn hade jag en pojkvän i tiden..nu bor han i gällivare om jag inte missminner mig.. =)

Hoppas att konstkursen kommer gå tipptopp! <3

Här är det full rulle från morgon till kväll och det känns bra trots att drömkåken inte blev vårt.. =)

Nepp nu är det dax att åka ut en sväng till i skog o mark och sniffa fram lite fler kantareller.. =) hihi..

Kraaaaaam i massor
Sanna

Gila sa...

Åhh Sunderby fhsk! Härligt. Bodde i den byn från jag var 2-11 år...

Carola sa...

Härligt med ett livstecken från dig!
Mysigt med bebismage :)
Vad skoj med konstskola!

Älskar också hösten, men allt vad det innebär!

Ha de gott

Kram Carola

SaraMay sa...

åh va härligt att höra ifrån dig! Kul med konstskolan! Massor av lycka till och kramar!

Inredningsmamma sa...

hej å va kul att återse dig!!!:)mycket vacker knallgrönt på dina stolar. Och mössan är underbar,vill också ha den i höst:)tror jag måst härma dig!!titta in hos mig bån gång vet ja. Kram C

erry sa...

Så underbart att se små livstecken från dig kära Lycke! Som vanligt bjuder du på mysiga och fina bilder. Har tänkt mycket på dig i sommar o hoppats att du mår bra, så det var skönt att höra att så är fallet!

Vad härligt att du börjat på Sunderbyn också, jag gick ju Konstpedagoglinjen där 2000-2001 så du får gärna hälsa så mycket från mig till lärarna! :) Saknar ofta den tiden, hade så himla kul där. Hoppas du har lika kul, även om jag förstår att du är lite tröttare än vad jag var iom graviditeten. :P

Många stora kramar