fredag 23 november 2012

fredag om en torsdag ..


jag tog en paus igår. från tak och väggar..tog jag bilen en kvart bort från mig. Landade
mjukt hos min vän. kära Persilja. Vi har känt varandra några år nu... det här med vänskap
av den där riktiga sorten. den som växer och mognar med tiden. Det tycker jag är så fint.
som med alla förhållanden som får leva och utvecklas fritt, som får vara äkta och bara existera ..
det tycker jag om. Jag som alltid varit en resande i mina
yngre år...
Nu uppskattas högst det som finns och är här och nu. där man  kan se i ögonen och dela ... mycket
kaffe och digestive-kex med ost på. tapetdrömmar och tankar som alltid är så lika..
alltid lika mycket kvar att säga när vi skiljs..


~Lycke


Translation: Friday..
I took a break yesterday. from ceilings and walls..I took the car half an hour away from me.
landed gently at my friends house. dear Persilja. we have knowed eachother some years now..
this about friendship of that real kind. the one that is always there. that just exists, and grows,
matures with time, I think it´s so beautiful. like with all relationships that is allowed to develope
freely. be real, just exist. Me who always used to be a traveller in my younger days..
Now the appreciation of the present. I value the most. To look in the eyes adn share...much
Coffee and digestive- bisquits with cheese. wallpaper-dreams and thoughts that are so alike..
always everything left to say when leaving ..

15 kommentarer:

Emmie sa...

Paus kan vara välbehövligt ibland, nya perspektiv får plats.
Vackert med nära vän-relationer... kan sakna det ibland, att få ha någon annan än maken att bara vara mig själv med... Att jag inte har det, tror jag beror mest på att jag inte varit särskilt sann eller öppen mot mig själv, och då blir det svårt att vara något annat än en fasad för någon annan... Om du förstår?

Mörker faller fort nu, fint med tända ljus.. Önskar dig en riktigt härlig varm fredagskväll! :) kram

till-vidas-ara sa...

Emmie: jo jag tror jag förstår vad du menar. och sen är det ju svårt att hinna träffa sina vänner också..familjeliv och sådant. kan dröja månader emellan ibland. men de finns ju kvar. och många nya fina människor att träffa tänker jag..
kramar tillbaka i fredagkvällen, nu ska jag kika över till dig..

~Lycke

Persilja sa...

Ja, visst är sån vänskap värdefull och skön. En sån där månaderna kan gå utan att man känner stress eller dåligt samvete. Samtalet bara liksom fortsätter där det slutade sist... :)
Nu ska jag rusa iväg på disco. Jag ska stå och hälla upp dryck åt törstiga mellanstadiebarn och jag har lovat att inte kika om Molly dansar tryckare med nån. ;) Ååå vad jag ska tjuvkika! Synd att tapeten inte stämde med herrns smak. Så du får fortsätta leta...

till-vidas-ara sa...

Persilja: hihi..han skulle nog låta mig köpa den, men du vet det där, man vill han ska känna att det är världens bästa sovrum han också :)))
vill verkligen att det ska bli så..helt magiskt..
vad spännande med discot. jag ler och tänkte precis det där att man får tjyvkika väldigt diskret - hur skulle man kunna låta bli liksom. bara de inte ser. låter kul och så blev jag fasligt törstig nu..
kramar om och så fortsätter vi mitt i meningen nästa gång vi ses:)

kramar Lycke

Trädgården på Höjden... sa...

finaste vänskapen den som bara är. oavsett hur ofta man ses eller vad som händer. vet precis hur det känns. här är det mörk fredagskväll och jag och pojkarna myser i soffan. storebror längtar efter "på spåret" ;-)
bilderna från mitt senaste inlägg är från i somras och från tiden innen hösten blev grå och mörk och tung. som nu. behöver kika tillbaka ibland för att inte glömma bort ljuset. och jag gillar dina bilder så mycket. bara så du vet. de är dina och du. så som det ska vara.
kramar åsa

Sara {Snövits äpple} sa...

Lycke, ditt hem måste vara det finaste i hela världen. Och jag måste berätta att jag tycker så mycket om Mucha-boken jag fick av dig. har klistrat in bilder och skrivit i den. Det är min egen lilla speciella bok, som att ha en hemlig dagbok ungefär. Nu ska jag sitta ner i min pysselhörna och klistra in små bitar acv gamla jugend-tapeter i boken. Önskar dig en fin fredagkväll. Kram!

cate sa...

Åh, det där med sovrumstapet är svårt. Ska kännas lugn och rogivande. Konstigt nog var det just sovrumstapeten som jag ändå var mest säker på (och överens med min man om) när vi flyttade in i vår lägenhet. Kanske ni kan ha din favorittapet i något annat rum?

Känner igen mig om att bara vara vilja vara här och nu.. Förr älskade jag att flänga runt. Under ett års tid bodde jag både i London, Stockholm och Norge. Nu är det här hemma jag helst vill vara jämt.

Önskar dig en fin helg! Kram

Queen of Kammebornia sa...

Åh, fina ni! Titta, Lycke har en likadan brödlåda som vi och som Persilja, utropade jag, som något slags bevis på samhörighet. Sen såg jag att det var hemma hos Persilja. Tänk om typ Luleå med omnejd låg lite mer i närheten av mig. Kraaaam!

Nanna sa...

oj så fint. Först bilderna.. ljuset, alla ljus och lugnet äver dom.
Och det du skriver. Känner också igen det där.. från att resa flytta och flänga, är det så fint att vara här i det som är nu... och såna möten som du beskriver är ju dom allra bästa. Ikväll kommer min syster och då blir det precis så... man pratar o pratar och det tar aldrig slut. Hoppas du får bästa helgen, och ps jag är så imponerad av all renovering ni håller på med..

kram kram

La Dolce Vita sa...

Came to say hello ! How have you been ? Love the theme on "light" in your pictures..lights that illuminates the darkness. Winter is here in our city...well almost..and our festive season is over. Wishing you a lovely day,

Åsa sa...

javisst är det härligt med sådan vänskap, vänskap som gör en gott i själen..där jag både ger och får energi som fyller hela kroppen och glädje som får hjärtat att sjunga..det är riktig vänskap :-)
kram Åsa

frk. Frida Fortissima sa...

Sådan är den finaste vänskapen, den att bara vila i. Jag har också rest och flackat runt mycket i mina da''r, rastlös och rotlös, och åh, som jag känner igen det där att börja se och längta till det som är nära...det är en skatt i mig att kunna värdesätta det nu.
Varma kramar,
Frida

Losarinas mor sa...

Hvor er du heldig at du har så god en ven:)

sarapirat sa...

så vackert skrivet till en vän, och till er vänskap.
jag önskar jag kunde samla alla mina närmaste vänner på en och samma plats. dom är liksom spridda lite här och var vid det här laget, indien, tyskland, nederländerna, sverige och israel...


kramar till dig! fina bilder, älskar den tomma ramen på väggen och alla mysljusen.

Nina sa...

:) ... jag är lycklig för din skull. Lo har haft mycket det sista och brottas med allt trassel i skolan hon jobbar, men hon är som din Persilja ... vi kan träffas när som helst prata om vad som helst, utan någon koppling med tiden.

Kram