måndag 28 september 2009

Morgonbestyr och stresstomtar...

En vanlig dag i Lyckehemmet...
..barnen ser på Nickelodeon och äter frukost medan mamma rusar runt och samlar ihop dagens nödvändigheter..."Har du klätt dig dotra?!?" Under en filt hörs......."Nej, men mamma... det är mycket skönare att ligga utan kläder och se på TV!!!"
"Men jag har ju satt kläderna era rum för att ni ska klä på er när ni stiger upp...gå nu och klä på dig!!!" Sonen har redan sina skolkläder på sig under sin filt, och smaskar macka...
När "Avatar" slutar är det 20 minuter kvar tills vi ska vara på skolan och kläderna börjar långsamt åka på..en strumpa i taget.... Jag: "du måste ju hinna kamma dig också!!!"

10 minuter senare: " Bra, du har fått på dig kläderna..nu är det jättebråttom...men du har ju inte kammat dig!!!!! Jag la ju borsten vid kläderna...får jag hjälpa dig!?!
"NEEEEJ!!! Jag skyndar mig så fort jag kaaaaan!!!!!!"
8 minuter kvar: Långsam och grundlig kamning framför spegeln...lillebror sitter redan ute i bilden

Jag: "Ta på dig jackan också!!!!" Dotra:"Men jag vill inte ha DEN jackan!!!"
Jag: " Ja, då får du ta den tunna täckjackan i stället..(ååh guud..var är den då!!!)...det är rätt kallt ute idag.., och vi har jättebråttom!!!!!!!! Sätt dig i bilen nu på en gång!!!!
(Det skuggiga området i förgrunden är jag som rusar runt med stresstomtar i hälarna.....)

5 minuter kvar...! Dotra, fortfarande utan jacka, tycker att man måste ju hinna gunga också!!!

Jag: "SÄTT DIG I BILEN!!!!!!!!!!!! VI ÅKER NUUUU!!!!!!!

Och nu blir det ÄNTLIGEN lite fart på benen; dotra har ju upptäckt att lillebror sitter på hennes plats i bilden...
" NEEEEEJ - det där är miiiiiin Plats, FLYTTA PÅ DIG!!!!!!!!!!!!

Tur att skolan bara ligger fyra kvarter bort, så egentligen borde man ju promenera dit om morgnarna...men med en morgontrött mamma och delade meningar om vad som är att vara snabb och inte - ser våra morgnar ofta ut precis så här...
Vi hinner fram till skolan precis när det ringer in och jag pussar och skuffar in mina små i varsitt klassrum medan svetten lackar och klädpåsarna spretar åt alla håll...

Tror nästan det måste bli bättring på detta plan, tänker hon...andas och sträcker sig efter en stilla kopp kaffe...

~Lycke

19 kommentarer:

Lotten sa...

Hi, hi... det låter som hemma hos oss.... Men vi bor granne med skolan så vi behöver inte gå förrän ett par minuter innan de börjar ;-) Tänk, det var drömmen när jag var liten - Att bo så nära skolan! Mina barn har det bra dom...

Kraam Lotten

Casa del Caos sa...

Oh dear Lord... Det är så här mina mornar kommer att vara framöver... Hahahaha!

Carola sa...

Pust...jag blir stressad bara av att läsa om er morgon...
Skulle inte fixa så mycket stress...
Nej här är det nästan militärisk ordning på morgonen.

Barnens kläder är framplockade kvällen innan.
Väskor med packade lika så..
Alla upp tidigt, äter frukost klär på sig.
- Mamma kan vi gå ut och vänta på bussen nu?
- Nej det är nästan 1 timme kvar innan den kommer.
- Mamma kan vi gå ut nu då?
- Nej det är fortfarande de halvtimme kvar!!

Kramilikram

Camilla sa...

hihi Det der hørtes veeeldig kjent ut!! :-) Men jeg ville ikke byttet det bort mot noe annet, liker morgenene våre :)

Lycke sa...

Lotten: Åh, men vetdu! Jag växte upp med att skolan låg tvärsöver gatan också!!! Tror det är därför jag har svårt att få ordning på det hela fortfarande, hehe...kunde ju bara springa hem på rasten i ett nafs om jag hade glömt gympakläderna eller nåt..booortskämd!!!
Och vi har ju fortfarande inte långt precis..fyra kvarter...! Nä, jag hör hur det låter, hihi..behövs lite mer disciplin här!!!
Dropsa har icke hört av sig ännu!!
Kramsi Lycke

Lycke sa...

Annica: Hihihehe..yes det är så det är...krävs en del disciplin..errrh!

Kramsi Lycke

Lycke sa...

Carola: Wow!!! Kanske skulle fundera på det där!!! Impressed...fast då blir jag väl stressad av att vi är färdiga för tidigt, hihii...!

Kramsi Lycke

Lycke sa...

Camilla: Haha..ja, inte vill man ju ändå byta bort de goa barnamorgnarna..är bara rädd jag ger dem dåliga vanor jag, hihi...det är ju liksom upp till mig att fixa detta, hoho...och när jag var liten bodde jag mittemot skolan och kunde lätt springa över på rasten om jag glömt nåt....bad habbits!!!

Kramsi Lycke

Morgana sa...

Hihi jag ler och skrattar med hjärtat och kan preciiiiiiiis förstå hur det låter.
Vissa morgnar är likadana här, förutom att jag inte har körkort och således ingen bil... vi tar oss fram med vagn/ståbräda och cykel/cykelkärra istället... :-)

Morgana sa...

Ja just ja.
Tror aldrig att jag svarade på din fråga varför det en dag kändes gråtigt. Jag är en väldig känslomänniska. Extra känslig, som min psykolog säger. Dras med återkommande depressioner och är väl extra känslig stundtals. Just nu är jag inte i nån depression, men kan översköljas av "stora" känslor från och till. MÅnga positiva sådana, där kärleken till mina Barn känns så stor så det gör ont och jag bara älskar och älskar och älskar. Men även gråtframkallande sådana då jag - just genom kärleken - blir så otroligt rädd att något skall hända. Och det var en sån dag just då.

Kram på dig!

Susanne sa...

ha ha lovley en dag i ens liv verkade det spegla sig .. vardag när den är som vanligast...
Underbart att se det hos andra.. själv är man helt slut av dessa mornar..men men framförhållning kallas det för har jag hört...kram

Ninas Drops sa...

Hei og hopp=)
Jeg må le av morningen din..hihi...
Ai ai som det går unna med to unger som dine...herlig. Morsomt at selvom dattern din hadde dårlig tid rakk med å huske litt også....KUlt at du har klart å forevige dette i bilder kjære Lycke. Litt sånn Paparazzi over deg i morges. Fin historie å lage til en fremtidig fotobok. Bildene forteller jo historien så godt.

Men du...
Grrr...har tenkt litt på tapeten. Og tror du får selge den til noen andre jeg gitt...Vet ikke om jeg kan komme over det, Men mannen i huset mener at det ikke er helt "vår" stil....grrr igjen...
Han har jo virkelig ikke skjønt det han. Den er jo bare super lekker. Uff...lykke til med salget. Og takk for at jeg fikk anledning til forkjøpsretten.
Stor klem fra meg Nina

Helena sa...

Jag har haft det precis så med min tös men löst det på ett radikalt sätt. De mornar jag ska iväg till jobbet så sticker jag INNAN henne.. Så får hon klara skivan själv. Höll på att bli knäpp av morronstressen.... Nu är hon ju 15 så hon SKA ju klara sig själv.... Men HU! Jag vet hur känslan är....
Kramkram

Berith sa...

Oj , det var en stressfylld morgon *ler igenkännande* Ganska skönt med vuxna barn ;))

Ha en bra dag!!
Kramen =))

Sanna sa...

Låter som hemma hos mig det där =) hihi.. Tur att det bara är typ 500meter till skolan fågelvägen.. hehe..
Ha en fortsatt bra vecka gumman!
Kraaaaam
Sanna

SusanLotus sa...

Det var en härlig tid när dottern var så där liten :)
Ha en underbar dag! :)

Lotten sa...

Halloj! Åhh, vad nice! Jag vill ju väldigt gärna ha den... såklart! Jag kommer inte ihåg vad den kostade, tyvärr. Leta du reda på priset i lugn och ro så kan du väl skicka ett mail med uppgifter hur jag skall betala å sååå...

Nu skall jag iväg till jobbet! Ha en skön kväll! Kraam Lotten

nastet@hotmail.com

Nelliesmamma sa...

Hahaha!!! Jag går upp SKIT-TIDIGT för att i lugn och ro kunna dricka te, läsa tidningen och bara ta det L-U-G-N-T!!! Och hur slutar det??? VARJE DAG??
Jo, att vi i sista sekunden är klara för start...hihihi inte bättre det!!!!

Cattis sa...

Sitter på jobbet med en kopp kaffe och macka och ler...känner igen mig! Imorse var det viljornas krig här hemma. Min stora kille var klar, men min minsting skulle ABSOLUT ha på sig Alexanders jacka (som han redan har på sig) han vägrade fast jag plockade fram ett gäng jackor och även storebror gav honom en jacka som han växt ur nu..Melvin sprang upp till rummet där jag fick springa runt och fånga honom och bära ner bustrollet..efter ca 10 min. Så kollade jag ut och då lekte A med grannens katt, sa det till M..då helt plötsligt så glömde han vad han höll på med och jag fick klä på han en jacka. *pjuuuu* Sen iväg till dagis och nästa anhalt skolan och sen jobbet, där jag upptäckte att jag glömt mobilen och mackan hemma, (måste ha) åkte hem och hämtade den och såg vår soffa och tänkte guuud vad skönt om man fick lägga sig där en stund...Oj, blev långt det här...kaffet kallnar ;)
Ha en fin dag!
Kramis!