tisdag 27 oktober 2009

Bohemiskt!

Lite dags-bilder från vårat kök.
Ganska bohemiskt just nu tror jag :) Tycker om lite annorlunda grejer på udda platser i köket. ...en ljusslinga med bollar ger lite tivoli ovan diskbänken, ett burklock på platsen för handdukshängaren och en lampfot målad i blått till en brun loppisskärm...sådant får mig på gott humör...

Det stök som blir på bordet av pysslet med ljusslingan är väl också rätt bohemiskt, men inte lika kul, när mannen och barnen snart är hemma från jobb och skola!
...en halvtimme senare lyckas jag ändå ha bordet avstädat och dukat...och på spisen puttrar 8 kroppkakor som är alldeles precis färdiga när mannen kliver in genom ytterdörren...~Lycke

19 kommentarer:

Helena sa...

JAG tycker att du ska vara stolt över att du är bohem. Själv blev jag kallad för bohemisk i förra veckan och jag valde att ta det som en fiiiin komplimang.
Bohem för mig är en ganska så intressant och flexibel människa... Någon som inte riktigt passar in i ramarna utan gör saker efter sitt eget huvud.... Och det är väl ganska så BRA egenskaper? Kramix Helena

Lycke sa...

Helena: ÅÅå, men jag ÄR det!!! Jag tycker det är jättebra - det är en skapande och växande egenskap tycker jag och det är aldrig fel...

Kram Lycke

erry sa...

Hahahaha! Känner igen mig ganska mycket, även om jag inte är bohem ända ut i fingerspetsarna (som ex.vis mina bröder o min far)

Det finns nog mååånga fina saker som man kan samla på som jag inte har :P Försöker tex. att låta bli att börja samla på muminmuggarna, det har jag kanske nämnt?(köper dem till mamma istället). Men ja, jag är en samlare... Märker ju själv hur många samlingar det har blivit nu när jag "offentliggör dem"! ^_^ Kram

Lycke sa...

Erry: Ja, goa du, hihi...fast det är ju ett litet smygsamlande att du samlar muminmuggarna åt din mamma, hihi...de finns ju liksom inom släkten då - smart smart! Men du har underbara samlingar och tänk bara vilket värde det är i dem!!!!!!!

Kram Lycke

Susanne sa...

underbart ... att vara bohem är en livs stil! lovely :)

Skomakarstugan sa...

Jag kunde inte göra testet, man var ju tvungen att vara inloggad! Men jag misstänker att jag är lite bohem jag också! Får inte så mycket utlopp för det bohemiska då sambon är raka motsatsen!
Brukar du också sjunga "Bohemian Rapsody"? Hehe! Den är ju så lätt att sjunga... Och jag har ju veeeeeerkligen sångröst! *host,host*
Kram, Annica.

Lotten sa...

Åhh vad jag känner igen mig i din beskrivning ;-) Jag är nog lite bohem jag med....
Lapptäcket har jag tagit lite höstlov ifrån just nu.... har inte sytt ett endaste dugg. Bara spelat Monopol och varit ute på utflykter med ungarna... Jag kommer snart tillbaka!

Kraaam

Sanna sa...

Hihi ja här känner man då igen sig..jag är tydligen oxå en typisk bohem oxå då.. =)
Men jag är ju född sån så det kan jag stolt leva med.. =) hihi..

Kul att du inspirerades till ännu ett bröllop, finns ju dom som "gifter om" sig med varandra igen efter ex antal år för att fira sin kärlek så varför inte.. ;) hehe..
Dom är ju bara för söta dessa Blythe dockor..mmmm..har för mig att jag läst att dom är japansk.. Ja ekonomin räcker nog inte till att skaffa dessa skönheter är jag rädd, men man kan ju fortsätta drömma i alla fall.. =)
Ha en fortsatt trevlig vecka gumman!
Kraaaaam
Sanna

Kardemomme sa...

Å være bohem er da et kompliment Lycke! Det er en merkelapp du skal være stolt av søte deg :)
Huset ditt er jo en herlig røre av glade farger og personlighet i massevis! Ikke mange kan skryte av å kunne skape et sånt hjem!
Alle kan se at det er et hjem med varme! Den brikken du kjøpte var så herlig! Jeg ser alltid etter sånne brett når jeg er på loppiser.
De jeg har funnet hittil har vært for ødelagte til at jeg har kjøpt de men en vakker dag så finner jeg det perfekte..Bare vent ;)
Ha en fin onsdag videre! Klemmer fra Kardemomme :))

Berith sa...

Du är för härlig !! =))
Du ska vara stolt över att du är den du är , du är en underbar människa! =))

Jag har också en bohemisk ådra i mitt blod , jag bryr mig inte om vad andra tycker och tänker om mig , jag är den jag är..så är det med den saken...en socialenstöring är precis vad jag är ;))

Camilla sa...

hihi men, er det ikke presis så det skal være da..? med greier overalt og middag som lar vente på seg? Ihvertfall her i huset :-) Er alltid noe som bare MÅ gjøres først.. Jeg fikk ikke til å ta testen, men velger å tro at resultatet ville blitt bohem!! ;-) Ellers går dagen sakte men sikkert her. Magen er enda ikke blitt noe særlig stor, lengter egentlig etter det. Vi sliter med forkjølelse(eller kanskje svineinfluensa..? :-o ) Og har det utover det ganske så bra. Funderer på å ta frem symaskinen her, skal skal ikke...

Maria sa...

hej Lycke!
Kul inlägg! Om man räknar det skapande och det med infall, så har jag några bohemiska drag. Men på andra punkter är jag inte alls det. Jag gillar att ha koll på läget och älskar att planera. KAnske inte likt en bohem...men jag jobbar på att släppa kontrollen. Det är ju betungande att vilja ha den då och då.
Kul att du gillade "de prickiga". Blev sådana åt mig själv också på min resa norrut. Nu är jag hemma igen och idag blir det monterfix på Arcus.

jaboopee sa...

you are a true bohemian, art comes before dinner.
i too am proud to be a bohemian....someone who lives outside the mainstream.... i put that on my address...elaine prunty 'outside the mainstream', dublin 3 , ireland . ;0)

Persilja sa...

Om det gäller att inte ha middan klar på bordet när den borde är jag definitivt bohem, men däremot är jag extremt inkännande vad andra tycker. Inte om mig, men om de ska bli lessna eller oroliga eller ängsliga eller arga eller...jag hatar till exempel att ha stora partyn för att jag vill att ALLA ska må bra och alla måste tycka om varann och om de inte gör det läser jag av alla och oroar mig för hur de ska må osv osv. Så jag är ingen bohem om det betyder att man kan strunta i vad andra tycker...
Fast det vore skönt att vara så!!!

Hanneles jul sa...

Inte fel att vara bohem.

Gitte sa...

Faktum är att jag helt seriöst har en "är-jag-bohem-eller-har-jag-adhd"-kris för närvarande. Från att alltid har betraktats som "udda, annorlunda, egensinnig" till "bohem" så har jag insett att i stort sett ALLA kriterierna som gäller för bohemer faktiskt stämmer väl överens på adhd, som är ett funktinshinder....

Min dotter berättade något som gjorde mig helt vansinnig häromdagen: hon var iväg på ett kulturellt event, träffade många människor och hade givande samtal med ett flertal. Vid en fika så berättar en att han har adhd, och det hade nästa med, nästa hade damp, någon hade add, etc. Nu har dottern inte gjort någon utredning, men då vi har npf inpå oss visste hon ju väl vad det innebär. Det vill säga, att ungdomar som står för det kreativa och det konstnärliga kanske i stor utsträckning har diagnoser idag?
Så vad fasen håller vi på med egentligen? Diagnosticerar vi mänskliga fantastiska egenskaper? Vi kanske helt enkelt skulle inse att diagnoser är livsfarliga?

Jag tror att det kommer mer om ämnet i en blogg endera dagen, för jag börjar förstå dem som påstår att det inte är ett funktionshinder, utan vi diagnosticerar något helt annat i själva verket... Måste nog anstränga mig för att förstå Kärfve lite bättre...

Cattis sa...

hihihi...du är för härlig!! Gillar din bohemiska ådra! ;)

Kramis!

Sandy Mastroni sa...

everything is so pretty .... lovely colors

corine sa...

marvelous find!