söndag 14 mars 2010

Nostalgitripp 4 , sjukhusbesök och DET FÖRSVUNNA BORDET...

Idag mår jag bra!
Kan inte säga detsamma om hela veckan innan då jag har plågats av en helt orimligt illasinnad huvudvärk.
Hela gårdagen låg jag i soffan med sprängande huvudvärk, yrsel och illamående - den värsta dagen av en hel rad dagar av huvudvärk! Till slut var den så illa att jag åkte in till jour-akuten för en koll, och de skickade vidare mig till sjukhusets medicinavdelning...hujeda mej!

Det lystes i mina ögonbottnar och bändes i mina armar och ben och promenerades på tå och häl, sattes sladdar för EKG och togs otaliga prover. Nervös satt jag i väntrummet och yrslade framför en suddig melodifestival tills doktorn kom tillbaka...

"Undersökningen och proverna visade ingenting, men du är väldigt stel i nacke och axlar så kanske det beror på spänningar...men om det inte har gått över tills på måndag så kan din vårdcentral skicka en remiss till oss så vi får undersöka grundligare om det är någon underliggande sjukdom som ligger bakom..."!
"Jaha, men vad kan det röra sig om då?!?"
"Ja, det är ju väldigt sällan vi hittar tumörer, men för att utesluta...bla..bla...."

...eeeeek...njaejnj....) Jag fick sjuktaxi hem och såg genast till att få en rejält genomgående massage av mannen, två alvedon inför natten och en inre kurs i konsten att andas genom näsan och ta det luuuugnt...

Idag vaknade jag något stel, men utan huvudvärk och kände en lyckofågel kvittra mjukt i min mage :)
Hela dagen har jag ägnat åt mental avslappning, uppmjukande gymnastik och en längre promenad i lagom takt. Det har gjort underverk!!!!! Huvudvärken är som bortblåst och jag andas ut i ordets alla bemärkelser :)
Tänk att jag kunde glömma det så totalt - min alltför goda förmåga att dra på mig stress och spänningar ställer till det ordentligt för mig ibland! Nu har jag lovat mig själv att hålla ett vakande öga på det här och verkligen jobba på att slappna av och göra en sak i taget i lagom takt och acceptera det man inte orkar

Några fler fotografier av mina fynd från barndomens vinda har det dock blivit:)
Bilderna nedan är verkligen nostalgi för mig i stora mått!!!!!!
Några av barndomens käraste leksaker kommer här...
Känner ni igen dem?!?

Jag har för mig att de små dockorna hette "Tummelisa"! De fanns på disken i leksaksaffären minns jag. I små söta askar låg de, så man fick skjuta ut varje ask för att se vilken färg och vilken liten underbar personlighet som gömde sig däri!!! Tyvärr har jag inte kvar någon ask, men jisses vilket ljuvligt återseende det var att finna dem åter....!
Den lilla, prickiga hästen minns jag också och den står i tallrikshyllan i köket och gnäggar :)


Tänk att jag också fann min allra käraste "Monchichi"!!!!!!
Och i ett sådant gott skick hon var!!!!
Monchichi (till vänster) var min och "Monami" (till höger) var min lillebrors. Jag ska göra i ordning en kartong till honom med de goa saker jag vet var hans :D
När min mamma var här bad hon att få hålla "Monchichi" och det var lite rörande att se att även hon minns och kände saker vid återseendet.......
Monchichi är Dotras favorit för tillfället! Hon har tillverkat nya kläder åt henne och gjort en liten matlåda med sked och mat som hon ska äta...härliga unge!


Mycket glad blev jag också, av att hitta mina gamla dagböcker!
Jag började skriva dagbok när jag fyllde 8 år och skrev sen både ofta och flitigt ända upp till gymnasiet så det finns många många fler att hämta från pappas hus!
De här var dock de första :)


Det första jag skrev i min allra första dagbok :)


Så fann jag också någon rulle tapet från min barndoms hem...

Tapeten ovan sitter fortfarande i "sne-rummet" som det kallades - pappas arbetsrum med sned-tak...! Den har jag en rulle av :)


Den här sitter på lilla toaletten på nedervåningen fortfarande!



...och den här satt på toaletten tidigare!
Ja, tänk - visst har man mönster att brås på :)))

Ojojoj...jag blir alldeles rörd och mjuk av att bara skriva om alla dessa minnen! Hoppas det kan vara till glädje för någon annan också :)




och så var det bordet som försvann!!!!!!!!!!

Jag har vunnit budgivningen på ett helt underbart soffbord för ett tag sedan, på Tradera, och det är betalt och iväg-skickat av säljaren, men sedan har ingen sett röken av det :(

Klicka för att visa Megabild! bord,50 tal,60 tal, rockabilly,kitsch,

Fina fina bordet hade jag tänkt mig skulle passa såå bra framför väggen med Josef Frank - tapeten i vardagsrummet, med några fåtöljer runtomkring, men det har alltså försvunnit med bussgods?!?
Det har gått två veckor sedan säljaren skickade det och han har fraktnummer. Busstationen i hans hemstad har tagit emot det och skickat iväg det!
Först i torsdags började jag att efterlysa det, så det finns nog fortfarande hopp om att det kommer tillrätta vill jag tro! Hoppas verkligen det!
Imorgon ska jag åka förbi bussgods här i stan och se om de kanske inte ändå har det stående där i något hörn, för han hade skruvat isär det och packat det ordentligt i papp, så det ser ju inte direkt ut som ett bord - kanske de har missat det på något sätt...hoppas...hoppas! Håll tummarna för det snälla ni :)

Sen vill jag tacka så innerligt för de fina veranda / altan-tips jag fått på mailen och jag kommer att göra ett inlägg om mina altan-tankar här framöver när jag har samlat ihop mig för det :) Det är ingen lätt grej det där med altan kan jag tycka - om det också ska bli fint! Men en sak i taget :)))


Ta´t lugnt och andas genom näsan...

~Lycke

24 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Vad jobbigt med huvudvärken. Det var inte migrän du hade? Det har jag och det är vidrigt. Skönt att det har släppt nu men som sagt det gäller att inte stressa hur man nu undviker det. Så mycket fint du visar, det väcker minnen och det är bra för dig. Sköt om dig.

Bloggarmorsan sa...

Jaaa du... Visst är det knepigt att stress kan bli så fysiskt påtagligt. Jag fick en spikmatta på jul. Superbra att lägga sig på den en halvtimma och känna hur värmen och avslappningen sprider sig genom kroppen. Du bjuder på härliga foton i vanlig ordning. Vi är ju tydligen ruskigt jämngamla du och jag så det är väl inte konstigt att det mesta som du visar är såååå barndom för mig med! Var rädd om dig min vän! Den där "näsandningen" är nog inte så dum.... Kramar Helena

Maria sa...

Nu blev det så mycket som jag vill skriva till dig som svar på ditt långa inlägg, så jag vet inte var jag ska börja.
Hoppas att huvudvärken bara var pga stress och att detta i sådant fall blev ett bra sätt att lära sig var gränsen går.
Jag är ju också lite intensiv ibland med tusen järn i elden, men jag är nog ganska bra på att slappna av också.
Blir nostalgisk av dina minnen. Vi är ju samma årgång så jag har också kvar min Monchichi och jag kan fortfarande känna lyckan jag kände den julen jag fick den. Tror att det var 1980 eller 1981.
Och prickiga hästen! Jag har fem sådana i olika färger som jag hittat på loppis i olika omgångar. Jag har inte sett dem när jag var barn, men gillar dem nu.
SKa ringa dig om onsdag denna vecka då jag tror att jag får någon timma till godo (om inte lilla tjejen är sjuk - rätt så hostig idag...)Vi hörs och kramen!

till-vidas-ara sa...

Helena: Ja, hihi, vi är ju extremt jämngamla du och jag! Härligt med någon som känner igen sig så mycket som du!
Kram Lycke

Randiga Tråden: Jag brukar inte ha migrän, men man vet ju aldrig! Min mamma har haft det till och från genom åren så det är kanske inte omöjligt. Ja, jag ska verkligen hålla ordning på stressdemonerna nu :)
Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Maria: Ja, hihi, det blev visst ett aningens långt och spretigt inlägg det här :)Jag tror bestämt det var spänningar pga stress - har lätt att få sådana, men det är underligt nog väldigt lätt att glömma att hålla efter dem :) Man kan ju vara klok å andras vägnar men sällan för en själv i mitt fall :)))
Vad kul att du har hästen också - tror den fanns redan när jag blev till, så det är ingenting jag minns att vi köpt! Och Monchichi...mmm...ja det är mycket känslor i dessa grejer...!
Ja, ring gärna - nog ska vi väl kunna få till det någon dag :))))))))))))

Kram Lycke

Berith sa...

Ja uch ja vad stress kan ställ till det ...djupaning gör promenader i lagom takt gör undervärk =))
Min syster hade en sådan där Monchichi ,jag mins hur hon klädda av och på den hela tiden =))
Jag håller tummarna för att det försvunna bordet kommer till rätta !! =))
Önskar dig en bra dag , varma kramar =)

Lotten sa...

Usch, vad jobbigt för dig med huvudvärken. Hoppas att det var stress som låg bakom så att det går över nu! Vad kul det är med barndomsminnen... jag minns fortfarande hur min nalle luktade ;-) Monchichi hade jag med... men dom har jag skänkt till loppis för längesedan. Mina grabbar var inte intresserade av dom alls, tyvärr.
Tapeten ni hade på toan i lila färger var alldeles ljuvlig! Jag blev helt varm när jag såg den...

Fy, vad tråkigt när saker försvinner på posten. Bussgods som det var frågan om nu trodde jag var bra.... Håller tummar och tår för att bordet skall komma till rätta!

Kraam Lotten

till-vidas-ara sa...

Lotten: Och jag kan knappt släppa ifrån mig Monchichi nu när jag fann henne igen, hihi...påminner Dotra om att "den är mammas också..litegrann :)
Jo, jag kan inte annat än tro att bordet ska komma till rätta - det känns som att det kommer att dyka upp endera dagen och annars kommer jag att hänga mig fast som en igel på bussgods tills de finner det, hehe!
Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Berith: Ja, jag tänkte att du säkert skulle vet hur man behandlar sin stress - försöker verkligen tänka mig för nu! Började dagen med morgongympa och djupandning så jag känner mig mycket bättre idag, tack goa du...
Kram Lycke

Christine sa...

jäg är kär :D i tapetene dine! det er de fineste tapetene jeg noensinne har sett :D

Ann sa...

Stackars dig, skönt att det "BARA" var stress i alla fall, men det kan ställa till det rejält, usch.

Djupandning, långa långsamma promenader, simturer, egentid, trädgårdsarbete, långfrukostar på helgerna, långa morgnar i sängen (om tid finnes naturligtvis ;) ) och familjemys är tips från mig :) Jag tampas ständigt med stress och "uppjagning", väldigt jobbigt både för mig och familjen menmen, det är bara att kämpa vidare.
Kram från mig! /Ann

PippisRainbow sa...

Ojoj stackars dig, vilket äventyr!
Skönt att höra att du mår bättre nu i alla fall!

Men du, en sån där docka hade jag också. Med orange kropp.
Och Monchichi... min granne hade en LP-skiva som vi ofta lyssnade på och för bara ett par år sedan så hittade jag den på CD. Snacka om nostalgitripp :-)

Hoppas att bordet kommer till rätta!

Kram
/Morgana

till-vidas-ara sa...

Christine: åååh, vad härligt att höra!!! Attmina magiska barndomstapeter går hem hos någon är underbart!
Kram Lycke

Kattan: Känns skönt att höra med någon som känner igen sig! Antar att det är något som man får lära sig att leva med - och jag har inte varit så bra på att lyssna på mig själv hittills...! Nu ska jag alltid se till att ge akt på detta...
Kram Lycke

Morgana: Det är underbart när man stöter på sådana nostalgitrippar och jag tycker det känns viktigt att spara dem också - så jag är enormt glad att mina kära föräldrar inte har varit så intresserade av att rensa :)
Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Christine: Jag blev alldeles glaad av att läsa attt du tyckte om detta med mig! Tack kära du, hoppas att detta kommer fram på rätt sätt...!

Kramar Lycke

Camilla sa...

Så fine tapeter da! :-)

Og håper virkelig bordet kommer til rette! :-o Litt for stort til å bare bli borte vekk et sted?

Fia sa...

jag är SÅ slö, orkade inte gå till nån färghandel så jag körde med karlssons klister istället..det funkade lika bra...typ. ;)
Vilken gullig dagboks anteckning från din barndom!
Själv hittae jag ett "kontrakt" som jag skrivit till min mormor och morfar.."Kontakt på at ni er verdens besta mormor och morfar"...(jag var fan dyslektiker som lite.) :)
Ha en fin kväll! kram

Sanna sa...

Åhh va mycket nostalgi! Jag hittade också min monchichi för en tid sedan hemma hos mamma + en massa annat som väckte barndomsminnen till liv.. Tummelisa hade jag oxå, en liten rosa sötnos..åhh jag minns barndomerns leksaksaffär..där fanns sååå mycket och man gick runt med glittrande ögon och bara drömde.. =)
Oj vilka läckra tapeter..mina föräldrar har hivat alla gamla tapetrester som fanns sen 70-80-talet tyvärr.. =/
Hoppas verkligen att du kryar på dig och är piggare nu.. Håller tummarna för att ditt bord skall komma till rätta också! =)

SV: Ja i perioder så blir det en hel del filmtittande här.. =)
Mmm jag blev helkär i verandorna så jag kunde inte låta bli att blogga om dom.. Kul att du blev inspirerad! =)

Kraaaam
Sanna

SaraMay sa...

usch vad jag känner igen det där med huvudvärken! Så svårt att stressa av!
Kul med gamla leksaker, å jag har hört så många gånger att jag ser ut som en monchichi, speciellt då jag hade kort hår :)
Nu änrligen har jag fått tummen ur å visat lite favofynd på bloggen, enjoy!
Å hoppas bordet kommer till rätta!!
Kram!

En støvel og en sko sa...

Åh, så vondt du har hatt det, men ser at du er positiv med god instilling siden du begynner innlegget ditt med det positive, at du har det bra nå. Så beundringsverdig, for det er så lett å tenke bare negativt når man har det vondt. Det gjør i alle fall jeg ofte. Har stor sympati for mennsker som sliter med hodeverk, har selv hatt det siden jeg var liten jente. Håper, håper, håper INDERLIG at du slipper å ha det vondt og at du klarer å lytte til kroppens signaler og ta det med ro når stressnivået øker.

Jeg håper også at du får bordet ditt snart! Det er skikkelig kult, og gler meg til å se bilder av det i sitt nye miljø.

Lekene gjør gode minner så levende igjen, morsomt å bli påminnet. Jeg hadde mange dagbøker også, samt minnebøker der mine venner skrev små hilsener.

Tusen takk for KOSELIG og oppmuntrende kommentar til innlegget mitt. SÅ KLART jeg kan sende deg en slik krukke som jeg laget nålepute av. MED GLEDE!!! Jeg har mange slike. De kalles Norgesglass. Dersom du følger denne linken så kan du se bilder av forskjellige størelser av Norgesglass: http://no.wikipedia.org/wiki/Norgesglass
Min mamma har en hel bod full av sånne glass med syltetøy på. Send meg gjerne adressen din til meg på mail solvi.sch@online.no så sender jeg deg et glass eller fler. Kjekt at du likte ideen min!

Håper du får en fin uke, og ta godt var på deg ;-)

Klem, Sølvi

Lena sa...

Vilken nostalgi med Monchici. De är så söta.

Cattis sa...

Massa styrkekramar till dig!! Jag vet en grej som är avslappnande och rogivande att hålla på med och det är scrapbooking! ;) Man varvar ner totalt och sitter i sina tankar när man scrappar.

Härliga nostalgiminnen! =D Jag har också kvar några dagböcker som jag skrev i som liten. Måste nog leta fram dom!

Hoppas bordet kommer till rätta! Det ser ju superläckert ut!

Massa kramar till dig!

SusanLotus sa...

Jobbigt med huvudvärken! Hoppas att den släpper när du börjar slappna av mer och mer... Fokusera på ditt välmående och att njuta av ett ögonblick i taget :)
Jag hoppas verkligen att bordet kommer tillrätta för det är jättefint och i din stil tycker jag mig se. :)

Anonym sa...

Åh, jag har en likadan tummelisa som du. Den med rosa-lila kläder och gul halsduk. Min har dock inget hår eller mössa kvar...Kul att se :)

Queen of Kammebornia sa...

Fina minnen. Jag läser mina gamla dagböcker och poesiböcker högt för min man ibland :)