söndag 21 mars 2010

Nytapetserat...!

Ja, tänk! Här har man tapetserat mest hela helgen igen :)
Det gamla dockskåpet fick nya tapeter i gammal stil tack vare snällaste Julia som skickade flera fina ark till oss! De kom i fredags - tack så jättemycket fina du!!!
Så här ser dockskåpet ut nu - och dotra är eld och lågor..., och tycker nog att hon har en liten underlig mamma också, fniss, som ligger på vardagsrumsgolvet hela lördan och tapetserar lekhus!











De fina arken Julia sände...



Köket fick en underbar tapet med orange blomning! Samma som i Julias underbara dockskåp - fast hennes gick i blått :) Kan ses här, fast längre ner på sidan...

Vardagsrummet har en riktigt härlig 50-60-talsstil nu!

















Allrummet ovan trappen (som jag tyvärr tappat bort, någon som har en spiraltrappa över?!?..) ser ut så här när vi samspråkats om möblerna - sängen en tillfällig lösning :)


Som hon stod och stampade i väntan på att jag skulle ha fotat klart. Så släppte jag henne loss och snabbt var huset mer än väl fullbelamrat...ungefär som det brukar se ut hos oss - se skåpet nere till höger med klädhögarna på, hehe...

Annars har helgen varit lugn! Tränar mig fortfarande på att vara avslappnad. Försöker meditera och fylla mig med andligt lugn och ljus; inte så vanligt för mig som brukar rusa runt i 180 - men det känns väldigt bra! Känner mig mer närvarande i nuet och tänker tankar om kärlek, öppet sinne och villighet att ta till mig livet. jobbar på att borsta av mig all oro och skräp kring saker som jag ändå inte kan förändra och sorger som hör livet till...
Känner att det fungerar och känner en smula lycka bränna till i maggropen. Tror på att lyckohjulet kan fortsätta rulla...

Nu och här...Lycke

17 kommentarer:

Sanne sa...

For et nydelig lite hus. Sånn vil jeg også ha. Du har gjort en kjempe fin jobb

till-vidas-ara sa...

Sanne: Tack goa du!! Ja, det är faktiskt jätteroligt att pyssla med dockskåp - har blitt lätt biten av det jag :)
Kram Lycke

Jenny Bergvall sa...

Fint! Själv har jag tapetserat en moppehylle idag. Det är allt jag orkat med idag. Annars har vi en riktig slösöndag här hemma.

Randiga Tråden sa...

Vad fint det blev, förstår att dottern är glad.

erry sa...

Vilket underbart litet hus, det köket skulle jag gärna ha! :)

Skönt att du hittat till lugnet och nuet. Det är verkligen något som jag tror att de flesta behöver tänka på i dagens stressiga tillvaro.

Ha en fortsatt skön söndag! Många kramar från mig.

Anonym sa...

Så fint det ble! Har en Lundbyhus stående på loftet hos mamma, som absolutt burde vært pusset opp. Jeg har bare ikke funnet tid til det enda;)

Ha en fin kveld:)

LeiaMia sa...

Å vad fint! Jag måste verkligen köpa mig ett dockskåp. Har ju två söner, så det har liksom aldrig varit aktuellt, men jag får nog skaffa mig ett eget...

Julia sa...

Åh, vad roligt att se! och fint! Bra att ni gillade tapeterna. :) Stor kram till dig och önskan om en riktigt fin vecka.

elisabeth sa...

Här halkade jag rakt in via Julias vardag och ser att vi har samma diskbänk. Du är välkommen att hälsa på i dockskåpet hos mig! http://www.textilspanieln.blogspot.com

Bloggarmorsan sa...

Nu blev det ju ännu finare ju.... Ljuvligt!
Och kul att dottern uppskattar det.
Gott att du är på väg upp ur melankolin... Kramkram Helena

Maria sa...

SÅ fint det blev!

Och bra tankar och ord om Här och nu och avslappning och oro. Lycka till Lycke-vän!

Berith sa...

Godmorgon =))
Vad fint det blev i dockhuset ! =))
Vad glad jg blir för din skull att du hittat den där inre harmonin och försöker att hålla den kvar =)
Det är helt rätt och riktigt , det man inte kan göra något åt , ska man inte slösa energi på att grunna och oroa sig över heller =))
Önskar dig en riktigt bra dag , varma kramar =)

Ann sa...

Åh, vad mysigt med dockskåp!
Jag blir så nostalgisk!
Känner igen flera av möblerna från mitt egna dockskåp, roligt.
Skönt att du kan varva ner och njuta av lyckan som livet är och livet som är lyckan.

Kram Ann

En støvel og en sko sa...

Så fint det ble!! Å så fint å se datteren din, ser at hun er veldig glad over dukkehuset sitt, ja. Og så utrolig søt hun er :-)

TUSEN TAKK for koselig kommentar og for mailen din. Jeg skriver litt til deg litt senere, nå kommer mine to små hjem fra skolen og da må vi lage litt mat. Ha en fortsatt fin og rolig dag, kjære deg.

Klem fra Sølvi

Min vrå... sa...

Så mysigt det ser ut! Sådant dock hus hade jag något liknande när jag var liten. Skulle vilja ha ett igen bar för att få inreda det!

Re-dizain sa...

Vad fint det blev...och dotter din verkar vara nöjd:) Hoppas allt väl med dig...

SusanLotus sa...

Jag drömer om att fixa i ordning ett gammalt dockskåp en dag. Just nu finns ingen plats tyvärr! Tapeterna är supercoola som du har i dockhuset! Känns verkligen retro!

Jag jobbar på samma "Här och NU"... Kul att läsa att du gör det också :) Skapande är ett bra sätt att vara närvarande tycker jag.
Ha det så bra!