måndag 21 januari 2013

måndag ..


allt rinner med strömmen i allafall. även om . det är en chimär. allt det där..!
Jag vet inte. allt är rörigt och lite suddigt ..egentligen och jag har inte sett mig i
spegeln på länge. Gör det helst inte, i perioder ..
Nu går jag klädd i gamla jeans som tål att fläckas, och sådant jag inte är rädd om
upptill... för jag målar på vårat sovrumstak. grundmålningen är gjord, finslipning
och sen en början på den riktiga målningen ..
Jag lyssnar fortfarande på Emmylou Harris. jag känner tiden kommer ikapp mig..
jag gör dem inte alls till mina. Låtarna, alla dessa kärlekar...jag tror de finns alltid
kvar, i en del av ens hjärta. något att alltid ändå älska ändå. en liten del till dem,
även om det inte var bra ? Har inte ni ett rum för dem..?
Jag vet inte. många tankar när penseln stryker längs med det som ska bli bara vårt,
längs med det innersta av vårat hus, Du... som är mer än vad jag någonsin kunnat
önska. den jag drömde om.. Du finns faktiskt här
min kära...

9 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

En verkligt vacker kärleksförklaring till din kärlek, han som vet vem du är också där innerst inne anar jag. Fint :)

Kram Ann-Louise

madeleine sa...

tack för dina fina kommentar söta lycke!

Losarinas mor sa...

Du er en heldig kvinde :)

Emmie sa...

Vibrerande vackra ord du skickar ut i rymden :)
Rörigt här med, och tankar på mycket gammalt som behöver sorteras och spara/slänga :)
Mörkt, bråddjupt vissa dagar även, känns trist, men tänker att snart är den här... Efterlängtade våren... Lättare att släppa all oro då, som så lätt blir i vintermörkret (men nu har vi snö igen i allafall, det ljusar lite :)
Blir spännande med bilder sen när det är klart hos er!
Och skönt att du är frisk nu.
Kram!

till-vidas-ara sa...

Ann-Louise: ja han vet minsann :) och är ändå kvar. det är det allra finaste,och med kärleken som finns genom åren. och hur den växer..

madeleine: kram!!!

Losarinas mor: ja jag antar att jag är det :) att inte glömma det ..

Emmie: vårsolen botar allt tänker jag. och jag längtar verkligen att det ska bli klart med våra rum så jag kan visa. tyvärr ganska drygt att måla innertak. sätter igång nu igen..

kramar Lycke

Metronyx sa...

En vän till mig som i sig själv kan leva ett kringflackande liv(musiker)kommenterade en gång sitt förhållande till hans hustru. Han hade precis uttryckt sin glädje och förundran att efter alla dessa år kunde upptäcka nya saker hos henne. En dag bestämde hon sig att börja spela munspel, för det hade hon alltid velat kunna göra. Nej, hon var inte musiker :) Men saken var den att han hade aldrig vetat om det, och hon visade sig ha riktig talang för det. Han sa till mig "folk byter ju partner då och då, men för mig är det stora äventyret att få utvecklas ett helt liv med min partner, att få älska varandra på olika vis igenom hela livet". Sällan har jag känt mig så nöjd, bara vetskapen att där ute i det verkliga livet finns människor som kämpar för kärleken, varje dag, varje svårighet och varje ny fas av sitt förhållande.

sarapirat sa...

tycker om att se ritningar, även om det för min del alltid är så svårt att föreställa mig, att leka med och fantisera, när det är så abstrakt. handstilen påminner om min pappas som jobbar som byggnadsingenjör...
är det mannen din som har skrivit?

det är skönt att slippa se sig i spegeln. tänker ofta på det när jag är ute och sover i det fria eller på stranden i flera dagar. när man kommer hem igen, och inser att man inte har sett sig själv på flera dagar, hur skönt det är! befriande! och så inser jag hur mycket tid jag har spenderat tittandes i spegeln, särskilt iochmed dansen. tröttsamt!

när ska vi ses? i verkliga livet! jag vill...och mamma, pappa och jag har planer på en resa norrut, kanske i sommar.

kramar

till-vidas-ara sa...

Metronyx: kära kära du! det är så underbart det du beskriver så fint. och jag kan känna det precis så som han gjorde. visst har man haft sämre perioder tillsammans, men när de är igenom så växer den bara mer. kärleken..och hur den utvecklas och visar fler ansikten för varje år som går. det är så himla fint när man får tillfälle att upptäcka det igen och igen..igen..kramar..!

sarapirat: ritningen fick vi med huset, men den visar precis hur våra rum står och är så bra att ha som underlag för våra planer. tycker också om ritningar, men det är mannen som gör dem - själv kan jag knappt dra ett rakt streck :)
och visst är det skönt att skippa spegeln i perioder!
och du o du o duuu!!! Ni måste bara komma och stanna till här hos oss om ni åker norrut i sommar. Jag skulle också bli så himla glad att få träffas i verkliga livet. Ni är självskrivet otroligt välkomna! jag tycker vi skriver under på det :))

kramar Lycke

annika sa...

Speglar. Ibland undviker jag dem. Tycker sällan att jag ser ut som jag på något vis. Har du klippt dig? Åh ritningar är så mäktiga, man kan läsa in så mycket, drömma in så mycket som man sedan förverkligar. Och tänk att du och din kära bor där! Underbart. Soliga onsdagskramar