tisdag 13 oktober 2009

Tankar en tisdagkväll i oktober...

Är det någon som känner igen den här duken?!? Satte den på köksbordet precis ikväll men har haft den ganska länge nu - den kommer från Gitte! Hon hade med den på en utlottnings-tävling hon hade, fast den som vann ville ha något annat och sedan fick den följa med hem till mig när jag köpte tapetbitar av henne för någon månad sedan...

Bordet blev genast kvällens favoritställe att umgås på och jag blev kvar - sittandes syendes på ytterligare en kudde. Denna är dock enkel - bara ett mysigt örngott som jag vill sy fast en liten virkad duk på - gillar så gott det simpelt enkla emellanåt...
...jepp, det är jag som är det där okammade rufset som sitter vid bordet...
Färgerna runtikring är så långt mer färgstarka än kudden jag syr på...

...men så är det ju min lilla färgglada retro-oas också, detta lilla lilla kök...hade egentligen önskat mig ett riktigt stort - ett sånt där lantligt bondkök med ett skafferi som man kan ta en längre promenad i och allt som hör därtill, fast man kan ju inte få allt här i världen och förtillfället är det ganska bra med många mindre rum här i huset...
I framtiden finns det möjlighet att slå ut väggen som tallrikshyllan sitter på och göra ett dubbelt så stort kök...och en del av hallen är serveringsgång men det kan jag visa en annan gång för nu ska jag fortsätta att sy vid mina tända ljus - ta en slurk kaffe emellanåt och önska er en mysig tisdagkväll i höstmörkret...

Mañana mañana, Lycke

18 kommentarer:

Maria sa...

Mysig hörna och snygg duk!
Önskar också ett skafferi att nästan gå vilse i. Har nu ett vanligt litet 80-talsskåp.

Lycke sa...

Maria: Ja, det hade varit underbart med ett sådant skafferi - men om man slår ut lite väggar kring köket någon gång - så kanske det inte är omöjligt...då skulle jag fixa in ett gammalt jätteskafferi i ett hörn...mmm...tänk det!!! tycker ditt kök är alldeles underbart!!!

Kram Lycke

The Nostalgia Fairy sa...

Happy Tuesday evening from England - your kitchen looks very cosy and colourful!!!

Elaine Prunty sa...

your unkempt rufset description is wonderful but not true! l too have an oil cloth table cover that distracts and crosses my eyes when i'm working on it....but you have a lovely cosy corner there

Lotten sa...

Vilken fin retrohörna du har! Där skulle jag trivas med. Åhh jag skulle vilja ha ett dubbelt så stort kök som jag har idag.... med massor av förvaring!

Kraam

Sanna sa...

Mmm ett gammeldax lantskafferi vore rena rama drömmen! Men finns inte plats här hemma för det..tyvärr.. =/
Pysslig du är gumman.. =)
SV: Hihi.. Mmm det fanns liksom inget att skriva om igår..plus att jag inte är direkt pigg så inspirationen var typ nere i knävecken.. Men förhoppningsvis så skall min skaparlust vakna till liv idag.. =)
Ha en fortsatt fin onsdag!
Kraaaaaam
Sanna

Carola sa...

Åh äntligen kan jag kommentera i din blogg! Har haft stora problem med det....

Vad mysigt du har i köket! Duken är verkligen jätteläcker.

Attans vad du är produktiv, hur många kuddar har det blivit?

Kramilikram

Casa del Caos sa...

Du är så pysslig och duktig! Jag orkar bara vara i vertikalläge på kvällarna... På soffan...
Jag skulle också vilja ha ett skafferi att promenera runt i! Där kan man också få plats med stora otympliga Electrolux-assistenter som inte får plats i vanliga skåp och lådor!
Och det där med element i taket - jag ska fråga hyresvärden om det går att ordna! Jag vill verkligen att barnen ska kunna ha bokhyllor på sina rum! ;)
Nä nu ska jag städa och feja! Mellansonen fyller år idag så här ska bli kalajs!
Ha det gott!

erry sa...

Härlig duk!

Ser fram emot att få se din burksamling! :)

Ha en fin onsdag! Kramar ^_^

Gitte sa...

=)! åh, jag blir sådär krypandes glad i hela kroppen när jag ser att grejjer kommer rätt! Den här duken har legat på ett magasinsloft tillsammans med lite andra dukar i några decennier innan jag grävde fram dem för något år sedan, och nu har den altså nått slutanvändare.... Tänk om den som stod och tillverkade den en gång i tiden hade vetat vilken resa det skulle bli och hur lång tid det skulle ta! =)! Livet är förunderligt ibland!

Allt väl annars? Kom på att jag inte hade varit inne hos dig på en tid, och blev superöverraskad när jag såg inlägget. Vilken glad dag jag fick helt plötsligt!

Re-dizain sa...

Så fin duk...tyvärr vet jag inte vad tyget kommer ifrån. Jag har ett påskalan med liknande mönster som är Ikeas 70-tal dock.
Mysigt ser det ut jag blir så nostalgisk..det är något speciellt med dom trånga rum...

Berith sa...

Vad mysigt du ser ut att ha det , där du sitter och syr vid ditt köksbord med den underbara duken från Gitte !! =))
Ha en mysig onsdagskväll , kramen =)

Morgana sa...

Mmm vilken värme i bilderna.
Ser helt underbart mysigt ut :-)

Hoppas att du haft en fin onsdag!

/Morgana

Sanna sa...

Snälla gumman..titta in hos mig och hjääälp mig!
Kraaaaam
Sanna

Helena sa...

Vad fint du har det! Mmmmm.... Gillar duken! Och så lite kul att få en pytteskymt av dig och ditt rufs! Hehe..... Jag har köpt lite virkade smådukar på loppis. Har funderat på att använda dem som applikationer framöver!
Kramkram

Sanna sa...

Tack för alla goa råd gumman..det lutar åt att bordet och tv-skåpet blir nån nyans utav turkos i alla fall (en utav mina favoritfärger..), sen kanske lite detaljer i rött, rosa, lite mörkare lila..va tror du? Svårt att ha så mycket pynt framme när man har en klas klätter mus i rummet dagligen..men tavlor skall upp och lite pynt i alla fall.. =)
Få göra lite i taget och se hur det blir.. Önskar att jag kunde ha golvlampa, men den har han kastat ner i golvet så många ggr så den är paj..suck..
Nu skall jag kika in hos gitte och drömma om lite tapeter =)
Kraaaaam
Sanna

Maya: sa...

Hei på deh Lycke!
Nå er a Maya ute på litt bloggrall igjen gitt. Det har vært forsømt nå en ukes tid. Men gud så fine puter du har laget! Go home Susanne Scherning! Nå kjenner jeg at jeg ble inspirert. Det så ikke så vanskelig ut...3 biter tøy og litt tålmodighet ved symaskinen forhåpentligvis. Weeee!:)
Det så ut som du koste deg skikkelig ved bordet ditt. Skjønner godt det:)

Høstklem
Maya

Susanne sa...

halåååååå vad gör du...? saknar inlägg ;)
ring om du har tid