fredag 23 april 2010

Projekt: våga vägra vinter!



"Nä nu får det vara nog med vinter", sa en annan och stegade in och rensade i det överfulla garaget!!! Skidor, stavar och snöskyfflar flög snabbt in i det mörkaste hörnet och två hela sopsäckar med brännbart skrot fick hon ihop. Så ut med trädgårdsmöblerna! Inte alla, men några goingar fick pryda baksidan av huset där plattorna äntligen var snöfria.

Så in i huset och fixa en tidig frunch "den går i röd- och vitprickigt idag", tänkte hon och så fick sittdynor och hundbricka med te och korvmacka följa med ut i solskenet...

Sådärja! Mer sommar åt folket!!!

fredags-Lycke

13 kommentarer:

Lotten sa...

Åhh vad härligt det ser ut! Där skulle jag gärna sitta hur kallt det än är ;-)
Jag ser att du har en målad kökssoffa ute - funkar det? Den blir inte helt förstörd...? Jag har en kökssoffa i garaget som ingen vill ha. Den är jättefin, avlutad... jag funderar på om man kan måla den och ha den ute...?
Min kloka bror säger att den blir förstörd då.... So what? Känner jag. Ingen vill ju ha den. Bättre än att kasta den då....
Vet du om det är någon speciell färg som funkar ute?

Ha en skön fredag!
Kraam Lotten

Ninas Drops sa...

Hei hei.
Jeg har ikke glemt deg=)
Gleder meg til å se hvordan skriveborcdet ditt blir til slutt..DIgger jo den gule jeg da..men skal du bytte farge?..hm?
SÅ herlig koselig du har laget det ute med det grønne hagesettet og de herlige prikkete koppene og tekannen...wowsiii!
Ja, digger virkelig den industrielle looken jeg også,,, helt herlige lamper du viser under her. Er ikke alltid mannfolka forstår oss på slike kule funn..hihi...
Digger disse String-hyllene..så heldige dere er som har en slik i stuen...kjempefint ble det. Men åi så tøff du er som lager hull i den tapetserte vegge...det er skikkelig kult med den hyllen mot tapeten synes jeg.
Oki, frk Drops er ikke bra, så jeg er kort innnom bare....kroppen halter og halsen er vond...grr..blir så lei sykdom assa...kommer liksom ikke igang. Men det er andre som har det verre enn meg ...ja ja...liten trøst i det når man skal bære rundt på denne usle kroppen..hihi...
Ha en fin fin helg kjære Lycke.
Snart reiser frk D til Spania for 3 uker...jippi...en uke med mamma og en uke alene, så kommer mann og barn, samt svigerforeldrene nedover....det blir herlig. Og det trenger jeg virkelig.
TUddelu.
Og stor klem
Dropsa

Randiga Tråden sa...

Det där ser skönt ut, imorse sken solen här men nu på em haglar det. typiskt april väder. trevlig helg. Brittmari

Jenny Bergvall sa...

Åh så fint!! Urmysigt ser det ju ut. härliga färger och sol! ÄLSKAR er soffa!

Lotten: Hälsa bror att det är bättre att den bli använd ute ett par tre år än att den står och ruttnar i garaget.

till-vidas-ara sa...

Lotten: Ja, hehe, den här soffan har vi haft inomhus, men har svårt att rymma den nånstans nu, så jag tänkte den skulle få stå ute i sommar (med lite koll) Kan ju slänga över regnskydd när man hinner ;))) Färgen är en vanlig lackbaserad färg - har andra utemöbler målad med denna sorts färg och det funkar ganska bra...får förmodligen målas om på ett par år :) Säger som Jenny Bergvall här: "hälsa brodern att det är bättre den blir använd ute några år än att den står o ruttnar i garaget :)))

Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Ninas Drops: Oooh, nej kära du - jag ska inte byta till en annan färg - bara annan konsistens på färgen :) den var alldeles högblank den jag målade med - så det var svårt att få det fint, men nu har jag bytt till en lite ljusare gul färg som är mer matt - lättare att måla med :))) Ska se om jag hinner tredje varvet ikväll - hoppas hoppas!!!
Måste kika in till dig nu *+*+*+*+

Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Randiga Tråden: Ja och uschiamej vad le jag är detta aprilväder :))) Här haglade det igår och idag är det fortfarande ganska kallt...hoppas hoppas hoppaaas värmen kommer till oss alla snaaart!!!

Kram Lycke

Jenny Bergvall: Tack goa du! Soffan har vi haft inne i lilla köket tidigare, men ryms inte nu längre - och vad är väl då bättre än att det får stå ute i trädgården :)) Håller med dig fullt och fast om detta och har skickat ditt meddelande till Lotten, hihi...!

Kram Lycke

erry sa...

Wow, så mysigt det ser ut!! :)

Ann sa...

Mysigt, mysigt! Lite "Lotta på Bråkmakargatan-stil, o Lotta älskar jag, i alla fall inredningen i filmerna :)
Trevlig fredagskväll!

Sanna sa...

Åhh va mysigt! Bara älskar din prickiga tekanna och mugg! <3

Nämen tok heller go gumman! Varför skulle jag vara ilsk på dig? Jag lämnade en kommentar på ditt förra inlägg, fick du inte det?

Försöker mig på att göra klar div projekt för min egen skull..inte bara en massa beställningsjobb eller sånt som skall sälja..jag har varit grymt dum ett bra tag nu och låtit allt annat gå före det jag har velat göra själv..när man är sjuk som jag så räcker ju tyvärr inte energin till allt man vill.. =)

Hmm måste berätta..läkarna har nu i alla fall uteslutit att jag skulle ha cancer i tarmarna.. =) Jippi!

Hoppas du får en underbar helg gumman!
Kraaaaam
Sanna

Berith sa...

Våga vägra vinter stödjer jag till fullo ;))
Underbara bilder ..ser somrigt ut !! =)
Underbar tekanna och muggar och matchande dynor ...man blir glad ända in i hjärteroten ! =D
Önskar dig en fortsatt trevlig helg , varma kramar =)

Re-dizain sa...

Ojojojojojoj!!!!!!!!!!!!!!!!
Så mycket vackert!! Blir så sugen på alla dina fina tapeter...så mycket nostalgi i dom! Och det gulliga bordet! och allt kära Lycke...du gör mig glad:)
kramar

Inredningsmamma sa...

ååhh det påminner om Alice i underlandet eller nåt sånt sagoaktigt den där ute-möbel-gruppen, så sött som socker!!och vad nostalgisk jag blir över hundbrickan!!min mormor fixade varm choklad och rostade mackor på precis en sån bricka!!! vad glad jag blev att se en likadan= barndomsminnen:)