söndag 23 maj 2010










Många dagar sedan sist :) Drog på mig en förkylning när jag doppade mig med dotra under Spanien-värmen förra veckan..krax kax och mera krax..och inte blev det bättre av att sitta i den 25-gradiga skuggan:)
En ny, grön och skön kärlek följde med mig hem från loppis en dallrande dag och min älskade lilla Iso fyllde 7. Mycket fint har han fått, men finast var nog ändå hatten.
Morgonkaffe i solen med goa grannen. Hon kom med en kopp full av hattifnattar...min var full av plommon... och surdegen "Herman" blev en kaka.
Friskare nu.
Jobbar så mycket jag orkar i trädgården. Rensning, gödsling kalkning, beskärning och förbipasserande som sneglar konfunderat på den där stollan i gula stövlar som ligger på knäna i rabatten klockan sent en lördagnatt :) Vaddå, jag ligger hellre här, i en rabatt och rensar än under ett bord i Bacchus lokaler...

Mina stövlar är inte lika gula längre...men jag är ganska glad ändå...för i år kommer mina päronträd att blomma...

~Lycke

23 kommentarer:

Bloggarmorsan sa...

Sicken en snygg fåtölj! Nu har även vi fått en släng av värmen... Inte så vådligt som ni men ändå... En liten förkänning av sommar.
Lilleman var ju toksnygg i hatten! Förstår att han gillade den!
Kramkram Helena

till-vidas-ara sa...

Helena: Tack söta du :))) och vad härligt att även ni fått lite värme! Här har den gått ner aningens - men bara till normal sommarvärme ungefär, hihi, har inte sett ett moln på en och en halv vecka ungefär...! Ja, visst var han go i den...love!

Kram Lycke

Anonym sa...

For en flott stol!!! Den var fin, altså!

Masse herlige vårbilder:)

La luz del norte sa...

Her hvor jeg er regner det! Og jeg skal jobbe ute hver kveld denne uken. Hm. Det går godt med leg på lag med tynne ullklær og noe som stopper regnet ytterst. :)

Ellers alt vel. Gleder meg til å komme hjem etter seks uker borte.

Det var fine bilder du viser! Håper du får en fin uke!

Klem fra Sol

Susanne sa...

Härligt med päronträden! wow vad är det för sort?

till-vidas-ara sa...

Brita: Tack goa du!!! Ja, jag är väldigt glad att jag fann den - älskar denna gröna färgen!!!
Önskar dig en fin måndag...
Kram Lycke

Solrosa: Tack gois! Var i regnet är du någonstans och jobbar ute? Låter som när jag jobbade som trädgårdsmästar-lärling...då var det mycket ute i regnet hela dagarna :)
Härligt måndag till dig...
Kram Lycke

till-vidas-ara sa...

Susanne: Ja, visst är det fantastiskt!!! Det ena pärontraädet heter "Pepi" och det andra "Aunes päron", och båda har många fina blomknoppar i år och har inte frusit något...nada...det enda missödet efter vintern är en avbruten gren till följd av massvis med tung snö! Tror de små älsklingarna har tre år på nacken nu!!!!!
Kram Lycke

Lotten sa...

Stolen var ju superfin! Undrar vad du har för planer med den...? Skall den få vara som den är eller skall du förvandla....
HAtten var superfin. En sådan skulle säkert min, snart 7-åring, oxå ta på sig.

Kraam Lotten

Ps. Hoppas att paketet kommer till dig snart....

Casa del Caos sa...

Åh! Din underbara tapet skulle passa finfint i stugan, men eftersom vi budgetrenoverar så är det nog inte så aktuellt... Hehehe! Den är ju inte direkt gratis!

Jaså, du åkte på en förkylning du! Min pappa brukar säga: "Man ska frysa in hösten och svettas in våren - då får man vara frisk!" Så jag har gått klädd i jeans och långärmat under de dagar vi hade Spanienvärme här nere! Nu är värmen över och mer regn är att vänta! Verkligen askul!

Ha det gott!
Kram, Annica.

Berith sa...

Godmorgon !!
Vilka underbara bilder och vilken fin fåtölj , jag blev kär direkt ;))
Grattis i efterskott till dottern =)
Grabben är så fin i sin hatt =))
Jag håller med dig , jag ligger också hellre i en rabatt än under ett bord i Bacchus lokaler ;))

Önskar dig en bra ag , varma kramar =))

Kardemomme sa...

Hei på deg Lycke :))Jeg blir helt boblende glad av den tapeten deres, og stolen passet jo superbra til!! Herlig med stringhylle og bohemsk lampeskjerm også! Her er det mye inspirasjon å hente alltid! Ser at sommeren har kommet til dere for fullt. Hos oss er været blandet, men den helt store varmen har ikke kommer ennå.
Men i dag skal vi ut å kjøpe blomster til krukker og kasser her.
Vi holder på å bygge ny terrasse og da vil man jo pynte litt ekstra. Håper dere har hatt en fin pinse alle sammen. Klemmer fra Kardemomme :))

Inredningsmamma sa...

morrn! Tack för att du kom me vagnen! Förlåt blixtar och dunder hemma...men du och jag har ju inga hamlisar...:) Bättre nu och jag har börjat piffa lite på balkongen. Jättefin bild på Iso i hatten!!!! vad dom växer fort..
Gillar dina bilder i övrigt också, stövlarna.

Maria sa...

Hej!
Så fint i tidningen!
Och tur att jag har Kurren precis nu (bara en månad fram till på onsdag) och tur att jag kommit hem så att jag hann se att reportaget var där.
Blir glad av fina bilderna! Och det är inte för utlämnande. Hoppas att du är nöjd ♥
Livet snurrar på i lite hög fart nu eftersom jag haft ledigt och lugn och ro i två veckor. Mycket hade hopat sig när jag kom hem. Vore kul om du har tid med en piteåtur såsmåningom!

Sukkertøy for øyet sa...

...SuPeR FlOtt stol
...*hjerte-bank*

Er noe spesielt med disse skjønne nostalgiske stolene fra 50-tallet

..Ellers skjønne bilder, elsket gummistøvlene dine
*knis*

Tusen takk for titten, ikke lenge til jeg kommer på besøk igjen:)

Klem Ida Susanne

erry sa...

Grattis i efterskott till fina lilla Iso!

Fin fåtölj! Hur många har du nu? ;)

Kramen

Anonym sa...

åh va härligt me päron träd! vill oxå ha de=)
kram!
Linda

till-vidas-ara sa...

Lotten: Hihi, den ska få vara som den är :))) Har blitt så soft inför det gamla riktiga 50- och 60-talet att jag inte har hjärta....:)
Hatten fann jag på H&M för 59 kr!
Paketet har kommit och allting verkar helt - tjoho!!! Har inte provat ladda ännu - lite svårt när regnet bara öser ner för tilfället!!! Tusen tack för hjälpen vännen min *+*+***

Kram Lycke

Annica: Jo, den kostar liksom alltså en del, men ångrar oss tror jag aldrig vi gör:)Skulle ha lyssnat på din pappa jag - inga dopp i havet den 17:e maj vill säga, hehe! Vi har också regn här nu - uhu..., men planerar målning av diverse utemöbler så det är ganska ok!

Kram Lycke

Berith: Tack gois!!! Nä,bacchus har man fått nog av genom åren :))

Kram Lycke


Kardemomme: Ååå...vill ockå bygga terasse här!!! Hoppas vi hinner börja i sommar, men det är så fasligt mycket annat vi ska hinna göra - men jag hoppas! Har en plan jag :) Tänkte att om jag gör allt annat jobb som ska fixas i trädgård och hus så kan han börja att svetsa på altantaket som ska bli i järnsmide och glas...!!!

Kram Lycke

Carina: ingen fara vännen!!!! Måste kika in o se om du lagt ut balkongen :)))

Kram Lycke

Maria: Blir säkert en Pite-tur vad det lider - här hopar det sig också dock - gräver på häcken i dagarna och sen är det fönstrena som ska fixas o målas - hoppas på att mannen hinner börja med altantaket i år - det ska bli i smide och glas - behöver skaffa svets....massa planer och tiden rusar så alldeles för fort som vanligt, hihi...
Jo, visst är jag lite nöjd - men ogillar se mig själv på bild...får la vänja mig :)

Kram Lycke

Ida-Susanne: Ja, visst är de underbara dessa 50-talsmöbler...har inte hjärta att göra om den på något sätt - tycker den smälte in så bra som den är i vårat lilla hem :)

Kram Lycke

Erry: Hehe...ja, jag skulle nog ha fasligt många fåtöljer om jag inte sålt bort de två som stod vid fönstret (blocket)! nu har vi tre fåröljer i vardagsrummet - två vid soffan och en vid öppna spisen - blir nog inga fler fåtöljköp, fniss...

Kramn Lycke

Linda: Prova "Pepi" och "Aunes Päron", det är så de heter de två som mår så gott på våran gård!!!
Visar bilder endera dagen...

Kram Lycke

hanna-happenings sa...

Å blommande päron, jag är så sugen på att porträttfotografera kvarterets päronträd. Magnifika står dom längs gatan. Små små päronfrukter som blir goood marmelad.

Vilken fin Iso Du har, verkligen superfin.

Re-dizain sa...

du fyndar så fina saker och som jag redan sagt har du blivit så bra på foto!!!Att skriva vackert har du gjort hela tiden...Kramar i massor

Elisabeth sa...

Hej Lycke! Hur har du installerat din översättningsfunktion? Och vilken besöksräknare rekommenderar du? Bloggtoppen krånglar! Kram...

Inredningsmamma sa...

Hej gumman! vill du med på lite tjejglamour på fredag? Jag och Linda tänkte gå på sex and the city..häng me vetja´! Kram!!

La luz del norte sa...

Er i Bergen og jobber med en opera. :) Skal hjem på mandag og det blir godt!

Ann sa...

Ljuvliga bilder som vanligt :)
Kram