måndag 13 februari 2012

nästan
jo, så var det såklart, eller så var det inte. kanske jag bara skulle sova...
de här sista dagarna. så sömnlösa, grå, de där tomma ögonen som stirrar ut och undrar..
ska något, eller , komma. jag har undrat över en tomhet. så vaknade jag nästa morgon till
samma..och alla som for iväg..
Allt det grå. dagen, Kyskåpet, skafferiet, jag som stirrar..och den där boken jag försöker läsa..
bokstäverna som flyter..grumlar.. Liten som väcker , babylyssnaren..
Men han är pigg min Lille, glad så charmig som de verkligen måste, och han har plötsligt blivit lik mig igen..klättrar där det inte går att, egentligen klättra..
jag ler
det är bra, fortsätt med det som.... Barnen och mannen kom hem men for igen. på skidskola.
jag hade kunnat om jag hade orkat. Liten leker vid elementet. jag är bredvid.
han lär sig att gå vid skrivbordsstolen. jag tänker på berlocken jag fick..att bara gå med den..
svingandes på stranden..eller i skogen, här nere. om ingen är nyfiken på mig. så är de kanske
på medaljongen
varför ska någon vara nyfiken?
jag protesterar. klär mig i en blåblommig sommarklänning och trär den på mig. jo, visst
känns det. Visst Visst är det sommar nästan nu.....?~Lycke


..och till morgongröten så grät jag lite.. när jag lyssnade på radion.. över Whitney..som hon följt mig ändå genom hela min uppväxt..
lite på sidan av i radioskval, ingen fan av ballader egentligen, men ändå.

10 kommentarer:

Pella sa...

Du fina, det grå som kommer och går, aldrig vet man var man har det. Men desto gladare blir man för plötsliga leenden och små magiska händelser i vardagen. Jag gör som du, klär mig i en prickig klänning och väntar på en annan berlock på posten. Inte från Fina Snövits äpple men en liten inramad kartbit av Paris från etsy. Hemskans fint är det med små vackra lyckobilder runt halsen! Kram

Ilse sa...

hello,

I don't understand much of what you are writing (although I'm in my 2nd year swedish ;-) but I would like to tell you that I love your blog very much, the pictures tell a story and I love the dresses you wear.

Have a nice evening.

kram,
Ilse

Fina sa...

hejdu! vad fin berlocken blev. fick du den i det fina paketet? många gråhetsdagskramar från mig! snart snart snart kommer nog våren. först semlor, sen våfflor, sen vår!

Losarinas mor sa...

Knus og solskinsvarme knus fra mig til dig:-)

till-vidas-ara sa...

Pella: oj, det lät sannerligen himla fint det där! måste kika sen, och Paris så klart. en vacker dag ska jag dit på riktigt tänker jag.kraam..

Ilse: so happy to read your words, happy you like it here and you are very welcome back. I understand that it´s hard to understand what I´m writing ..I often write in a little strange way also..not as one should so it´s even more difficult to get it :) *** I have to visit your blog as soon as I have the time..now it´s time for brekfast for the little one here :)...love

Fina: ja, vad bra det där lät!!! först semlor, sen våfflor sen vår..jippey, då är den ju himla nära. och med vackert sommarporslin till våfflorna så blir det extra bra ***

Losarinas mor: solskenskramar till dig rara! Här är det snöstorm idag !!!


kramar Lycke

Snövits äpple sa...

Hej Lycke!

Vilka ljuvliga stjärnor du har i fönstret. Och Fida Kahlo, vilken bra idé att ha en bild som syns utåt.
Det är alldeles fantastiskt för mig att se dessa bilder av ask, kort och så smycke runt din hals! Och tänk att ditt lilla fina barn nu håller i den lilla ask jag har gjort. Det känns lite omagiskt. Å, tack ska du ha fina du.

Jag arbetar i en antikaffär och hon som har affären har precis lärt mig att om man är på en loppmarknad och köper något så ska man alltid fråga var det kommer ifrån. För då får man veta sakernas historia vilket ju tillför ytterligare en dimension. Jag önskar att jag hade frågat kvinnan i München om fjärilberlockens historia när jag köpte den av henne!

Jag har ett bloggtips också: Sarah Blank Studio. Om jag är oinspirerad eller deppig eller så så går jag ofta in där och då blir jag alltid gladare. http://sarahblankstudios.com/blog/

Kramar Sara

till-vidas-ara sa...

Sara: Åå tack för blogtipset, ska kika in där så fort jag får tid. jo, lite deppiga dagar är det. behöver nog mer sol i ögonbottnarna :), men det vänder..! jo visst vad fönstret fint! det är tyvärr inte vårat, men jag gillar att fota andras fönster när jag är ute och går med vagnen..gillade Frida i fönstret också. och jag bara älskar fina medaljongen och allt rart du stoppat ner i övrigt. det var en stund med sol för mig. Liten fick känna på asken, men nu ligger den i tryggt förvar på våran röda byrå..., tusen tack för affären..

kramar Lycke

annika sa...

Grått kan vara så milt också. Ibland lite trist och konturlöst. Men håll ut. Sommaren kommer snabbare än du tror. Tror jag. Och så vackert Sara gjort till dig och så väl det passar dig.Nu vill jag också beställa :) Kramar från ett soligt ställe med lite snö och rosa himmel.

Jenny Bergvall sa...

Grått skingrar sig snart och allt blir lite ljusare. Hoppas jag i alla fall. Fin berlock, fin ask och fina du i text o bild. KRAM

raquel sa...

känner igen mig i det du skriver. jättemycket också. jag tänker att sånt här går över litegrann i alla fall när det blirljust och grönt ute. känns redan som att man har vaknat till liv lite bara efter januari. nu är det ju lite ljusare och man får lite hopp om vår och sommar. och värme framförallt
kram på dig