fredag 10 februari 2012

om smycken, kuriosa och en väldigt fin blog








Dagen: har fångat lite sol, känt mig mjuk trots hundra blöjbyten och en Liten
som inte vill sova. tänkt på gamla smycken, tänkt mig en solig sommardag med
luftig klänning, en mild bris och en vacker fotomedaljong runt halsen, en sån där
magiskt fin medaljong, en sån som får människor att undra och fantisera om vad
som kan döljas där inuti ; som andas dåtid och barndom, gamla släkter, arv och
historier som borde skrivas ner..
två fina arve-gömmor i silver har jag redan. de blänker i solen och jag tänker jag
rymmer alla mina barn däri. En till alldeles underbar, som gav mig barndomsglitter
i hjärtat fann jag i Saras fina blogg Snövits Äpple. De två sista bilderna här är från
hennes blog och det är fjärilsberlocken som ska få resa hem till mig, så himla fin..
Sara gör egna smycken utifrån gamla smyckesdelar och annat fint, så hon ska också
få göra ett annat hänge till mig..ett som jag haft i tanken..ååh så himla kul..! Vackra
kort, askar och annat fint tillverkar hon också och samlar på all sorts gammeldags-
vacker kuriosa så jag ville gärna tipsa Er om att kika in till henne.. *

nu skiner solen fortfarande och Liten vill inte sova inne, så jag ska packa ihop oss
och försöka hinna med bussen in till stan. en solkysst fredagskind tänkte
jag mig....




~Lycke


16 kommentarer:

Fröken Blund sa...

Hoppas så att du finns din solkyssta fredagskind, min är mer biten och naggad av kylan som råder. Tack fina du för tipset om Snövits äpple, så mycket fint!!! Man blir lite rörd och röd av allt vackert, och jag önskar dig en alldeles speciell och finfin helg.

Varma kramar!

Unknown sa...

Jeg vil ønske dig en dejlig weekend:-) her har solen skinnet så smukt på den hvide sne.

Pella sa...

Himla fin var hennes blogg, jag blev också väldigt inspirerad och lite uppiggad en lite ledset grå dag. Jag tyckte dock allra mest om den knypplade lilla skalbaggen här på en av bilderna- jag har en berlock i precis samma stil fast det är en knypplad vit fågel och den kommer från Polen har jag för mig, inköpt på en loppmarknad för några år sedan för en tia och ett av mina mest använda smycken! Tack för att du piggade upp mig litet- utan att veta om det! Kram

till-vidas-ara sa...

fröken Blund: Hej fina fröken, visst blir man rörd och röd, särskilt med de gamla fina rödluvan-dockorna, så ljuvliga *, och du finner då alltid de rätta orden..trollar med dem så man blir alldeles glad. och den där solkyssta kinden fick sig kanske en glimt, men sen var det mest blåst och aningens stress. god räkmacka i allafall :)

Losarinas mor: Tack detsamma söta du! Här har den strålat hela dagen så fint, fast blåsigt ändå så det nådde minsann innan för min halsduk..tack för solen vi får i allafall och tack för dina ord, härlig helg till dig med..

kramar Lycke

till-vidas-ara sa...

Pella: Ååh vad bra och gott att kunna pigga upp och inspirera, finns inget bättre juh! och det där andra var himelens intressant! hann ju inte skriva det, men det där smycket jag visar med den inglasade, knypplade nyckelpigan, den har jag faktiskt fått av min pappa (som väl aldrig någonsin annars brukar minnas att ge presenter ) men så hade han varit på en resa till Bryssel om jag minns rätt. när jag var omkring 15 år gammal, och så kom han hem med det där smycket till mig och jag blev så himelens glad * ett riktigt nostalgiskt minnessmycke är det minsann. ska höra med honom sedan om det verkligen var Bryssel men jag är ganska säker på det..

kramar Lycke

sarapirat sa...

solkyssta fredagskinder.här var det grått.
och jag redigerar bilder HELA dagen, från bröllopet jag var på. och tänker på det du skriver om ljus. det är SVÅRT att fota inomhus i sverige. på vintern. nästan omöjligt om det inte är dom där lite ljusrikare timmarna på dagen. och dom är ju överlag få. och sen är många dagar grå grå grå...

jag är lite besviken på dom jag tog på bröllopet. det var delvis utmanande pga av ljus.
ja ja

kramar dig
här nere i uppland
känner du?

till-vidas-ara sa...

sarapirat: ja, jag känner..tror jag bestämt, kikar in till dig strax. och de där ljuset finns ju inte. tack för det..då är det i allafall inte fel på min kamera (ler)

kramar Lycke

siri ore elle sa...

Hei!!
Tusen takk for koselig hilsen hos meg!!
Jeg har vasket og ryddet masse før jeg tok bildene!! Så det ser ikke alltid så rent og ryddig ut, nei.....

Fine ting og bilder du viser! Håper byturen din ble fin:-)))

Ha en fin helg!!
Klemmer fra Siri:-)))

Sara ~Snövits äpple~ sa...

Åh Lycke, nu blev jag alldeles varm i hjärtat. Tusen tack för dina fina ord om mig. Och ja jag håller med, smycket med skalbaggen i spets är underbart. Nu blev jag jätteinspirerad att tillverka spetssmycken! Kram Sara

LyckligaPraliner sa...

Jag har bara fått väldigt lite sol idag. Men jag var nöjd med lite luft bara. Har varit sjuk länge men är bättre nu. Instängd länge. Nåja, idag orkade jag iaf röja upp i röran här och sambon, han som kan massera fötter ;)), for på jobbet. Jag har inte så många smycken. Det mest värdefulla är en tunn skör liten guldring som min mamma fick av pappa när hon var ungefär 17-18 år. Det är länge sedan nu och kära mor död sedan länge. Skulle inte ha något emot en magiskt fin medaljong som du skriver om :)

Hahaha skrattade gott åt din kommentar och läste den flera gånger. Du är ju för klurigt finurligt rolig och jag tycker om dig!

Kram Ann-Louise

Maria sa...

Tittar in en trött fredagskväll innan jag kryper till sängs. Fina smycken. Jag hade en billig sådan där öppningbar berlock, med en egen akvarell i någongång för länge sedan, men var har den tagit vägen?
Ska kika in till bloggen du länkar till nu.

Pella sa...

Tack för alla fina ord, det värmer så. Det är skönt också att veta att man inte är ensam om de där dagarna, de grå dagrna utan färg... Så fint ändå, med cybervänner där ute som känns så nära ibland.

Och tänk om det var Bryssel och inte alls Polen som mitt smycke kom från?! Jag har så lätt för att blanda ihop sådant och sen när jag funderar så tror jag så lätt på det första jag kommer på! Åh, jag hoppas att det var Bryssel för jag ska dit om några helger och hälsa på sambons syster och åh då, tänk om jag hittar fler sådana på någon marknad- jag skulle kunna ha hur många olika motiv som helst tror jag! Nu blev jag ju ännu mer pigg! :) Kram fina!

Emeli sa...

underbara smycken! måste genast kolla!

Helena sa...

Kanske blir det nya hänget din alldeles egna presenten till dig själv på den där dagen som snart kommer? ;) Och du har rätt. Vi är ju väldigt synkade i ålder du och jag!;) Supervackra smycken. Själv är jag så usel på att använda smycken. En yrkesskada tror jag. Får ju aldrig ha på mig smycken i jobbet... Jag är inne och hälsar på dig ibland. Liten har blivit så stor så fort. Njut... Är usel på att kommentera sen jag blev med ifååne. Skickar många varma kramar till dig och önskar dig en riktigt härlig bemärkelsedag!

Sara ~Snövits äpple~ sa...

Hej Lycke! Nu har jag skrivit om dig på min blog. Det var roligt. Hoppas du får en fin söndagskväll med dina nära och kära. Själv har jag varit i Stockholm och besökt ett museihem från 1930-talet idag. :) Kram Sara

annika sa...

Så mycket vackert. Och vackert skriver du. Min vän. Kramar