torsdag 11 oktober 2012

torsdag..jag som skulle så mycket idag. sen sitter man där i en långsam bilkö och svär, känner pulsen stiga, åt långsamma bilister, pensionärer som står för länge vid rödljusen och sedan kör som om de vore en
traktor eller nåt ..de som man längtar efter att få samma livssituation som..liksom, och det bara slår mig
än en gång hur mycket jag har kvar att jobba med..
Jag som tänkte att jag skulle skriva lite om om positiva spiraler, om de där spiralerna jag hoppar på minst en gång om dagen och sen har en innerlig förhoppning om att följa..
men sen.. alldeles för trött..den fina målningen som inte passar i ramen som jag tänkt, ryggen och nacken som värker hela dagen  fast jag inte vet varför, hela kroppen som känns i olag, flätorna som ramlar ner...så den där goda spiralen, den blev en mindre god. börjar om imorgon..~Lycke

9 kommentarer:

La Dolce Vita sa...

There is definitely a relation between the mind and the body. If the body is sick/tired the mind will be tired/sad. I was down with an unusual kind of fever that lasted for two weeks, no high temperature but only body ache,tiredness and pain. For 14 days, I suffered. But after these long 14 days, and after consulting a Doctor, I am better now. I was not getting well without showing to a doctor.
I wish you a speedy recovery. Take medicines if necessary and take rest.
You click amazing pictures. I blogged throughout my sickness but my soul was lost somewhere..
Take care,
love,
Sanghamitra

Queen of Kammebornia sa...

Och jag önskar dig lycka och glädje och ovärk. Min nacke och rygg är liksom inte vänner med mig heller... De goda spiralerna är så goda och fina om man bara kan hoppa in i dem! Din tallrik på bordet ser så mycket trevligare ut än en bilkö. Kraaam!
http://queenofkammebornia.se/2012/september/onda-och-goda-spiraler.html

Trädgården på Höjden... sa...

När jag cyklar svär jag åt bilisterna och när jag kör bil flyger svordomarna på andra hållet. Tror minsann att jag har en helt annan personlighet som kommer fram i transportsammanhang. Arga, otåliga Åsa. Minsann. Jag som är så konflikträdd.Hur gick det till?
Sitter nu med trött kropp och kalla fötter. Idag gjorde jag det. Jag träffade min chef på jobbet långt borta och sa upp mig. Det känns konstigt. Men bra.
Lite te nu och sen godnatt
Krya på dig fina.
Kram Åsa

frk. Frida Fortissima sa...

Känner igen mig i de där spiralerna. De kan vara svåra att vända åt det håll man vill, särskilt när man har börjat snurra med i dem som är på väg nedåt. Jag hoppas att spiralerna dina vänder uppåt snart, så att du får följa med!
Allt gott,
Frida.

Losarinas mor sa...

Alt er en overgang. En fase i livet. Det bliver anderledes. Tanker jeg fortæller mig selv, når det er svært.
at finde de små glæder, at spise godt og sundt og smukt. Drikke lidt vin. kysse et barn. Lange ture i naturen. hvis ikke det hjælper på trætheden, skulle lægen måske besøges. Jeg sender dig kærlige knus :)

lillaicaica sa...

Hej Lycke..
inte ovanligt att vara trött på hösten.. en del är vårtrötta som jag är men en del är tröttare på hösten. och en del blir väldigt trötta av plötsligt solljus.
sjukvårdsutbildad som jag är så tycker jag du ska gå till doktorn kanske göra en liten hälsokoll. ta lite prover.. oro är också jobbigt att gå med. där kollar de med all säkerthet B12. handla en Blutsaft på hälsokosten. Många blir piggare av det. skadar inte att hälla i sig den flaskan så här i hösttider.
och köp också D-vitamin!! och proppa i dig. överdosera för vi behöver mycket D-vitamin. vi här har ju så lite solljus vilket är livsviktigt. D vitamim är inte heller en vitamin utan ett hormon! som kroppen måste ha. brist på D vitamim kan ge många otrevliga och skadliga symtom och sjukdom trista sådana..
lite tips! kram och krya på. Ica
PS. googla på Nils Simonsson en fd kirurg en av sveriges mest efterfrågade föreläsare han har skrivit flera böcker osv. han pratar mycket om D vitaminen och massa annat! han kommer till växjö på lördag och jag hade planerat gå men nu ser det ut som jag inte hinner :(

sarapirat sa...

hej du,
tank igar hade jag en lite liknande dag, var hemma sjalv, och ville fa mycket gjort...men sen kandes hela dagen som att jag satt fast i bilko, fast det gjorde jag ju naturligtvis inte. vantade pa att fa energi, och lyckades liksom inte starta. och blev darmed frustrerad saklart... sov 11 timmar i natt, det hander typ aldrig langre, sa jag antar att jag behovde det.
vi borjar om idag, visst?

kramar

annika sa...

Det har varit några sämre dagar i början på veckan, så mycket tok som hänt på olika ställen. Och i mitt liv. Men nu vände det kände jag när kastanjelöven singlade ner mot frostgräsmatten och jag bara njöt av det kalla andetaget. Spiralen blir bättre, här kommer lite energi till dig och en stor varm kram. Kanske lite gott te också när jag ändå är i farten :)

till-vidas-ara sa...

Tack alla rara ni för råden och orden. det behövde jag. idag är det bättre, men lite mer vitaminer och träning och att lyssna noggrannare till sig själv. det behöver man minsann komma ihåg..

många kramar Lycke